OHH JO13-1 start het seizoen goed in Harlingen

Na het ietwat teleurstellende toernooi van afgelopen zaterdag, konden we woensdag 31 augustus gelijk weer aan de bak. Om 19.15 werd afgetrapt tegen de plaatselijke JO13-1. Met een kort maar krachtig strijdplan werden de volgende 11 na een snelle warming-up het veld in gestuurd: Daniël op goal; van links naar rechts; achterin Ties Siemen, Ramon, Matthys & Jorrit; midden Jelle, Steven & Jimte; voorin Bauke, Ygram, Rients. Op de bank worden Thijs en René vergezeld door een kwartet, enthousiast over buitenspel discussiërende, moeders.

De eerste 10 minuten zijn voor Harlingen, OHH komt niet echt in de wedstrijd en stapelt fout op fout. De eerste wordt na een miscommunicatie gelijk afgestraft wanneer de spits de bal door het geklungel van de verdediging heen breekt en oog in oog met Daniël het geluk mee heeft en de bal in het net krijgt. Hierna volgen nog twee hachelijke moment achterin maar kunnen we opgelucht ademhalen en hierna kantelt de wedstrijd snel. Achterin wordt de rust nu bewaard en het technische middenveld laat zijn kwaliteiten zien. Ondertussen hebben onze 3 aanvallers de brommers ook aangetrapt en vooral Bauke komt een aantal keren langs zijn tegenstander en dit resulteert dan ook al snel in de 1-1. Kort hierna krijgt Rients een grote kans maar hij schiet op de lat. Een minuut later breekt hij weer door maar geeft hem nu, onnodig, af en ook deze kans is verkeken. Harlingen komt er niet meer uit en mag van geluk spreken met deze stand. Rients snelt er weer langs, probeert het nog een keer en schiet nu wel raak, 1-2! De opdrachten voor de wedstrijd worden goed uitgevoerd en de jongens spelen tactisch heel sterk. Ze gebruiken elkaars kwaliteiten perfect. Als Bauke voor zo’n beetje de 10e keer versneld op de linkerkant, besluit hij niet om de achterlijn te halen maar om Ygram al snel in te spelen. Ygram laat het Harlinger centrale duo zijn hielen zien en schiet binnen. Met de 1-3 tussenstand zoeken we de kleedkamers op.

René komt op rechtsmidden te voetballen en Thijs vervangt Jorrit. Het tempo ligt in de tweede helft wat lager, maar we houden de overhand. We krijgen weer een aantal kansen, maar vooral Ygram heeft het vizier niet op scherp. Met deze tussenstand levert dat nog niet veel paniek op in de ploeg. Vooral Ties Siemen houdt zijn tegenstander nauwlettend in de gaten en verliest hem letterlijk niet uit het oog. Dit veranderd als Harlingen 10 minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakt. De kleine rechtsbuiten komt vanuit buitenspelpositie aan de bal en rond af, hier kon onze verdediging weinig aan doen. Het jaarlijks veranderen van de regels met betrekking tot buitenspel zorgt ervoor dat het doelpunt wordt goedgekeurd. Wat volgt is een slotoffensiefje van Harlingen dat ook nog een aantal wissels doorvoert. Iets wat voor ons gelukkig niet tot echte gevaarlijke situaties lijdt. Vijf minuten voor het einde nog een corner voor ons, Jimte neemt hem. Hij schiet de bal voor en het lijkt een prooi te zijn voor de keeper alleen besluit deze om de bal te stompen en via de stuit schiet Bauke met zijn rechter chocoladebeen de bal in de kruising. Bauke wil de 2-4 op zijn typische wijze vieren maar krijgt de ruimte niet omdat hij wordt bedolven onder zijn blije teamgenoten. De winst is binnen!

Na de wedstrijd krijgt de ploeg veel complimenten van het thuispubliek over het vertoonde spel.

Dinsdag om 19.30 de thuiswedstrijd in Oudega tegen Zeerobben!