OHH JO13-1 dankzij overwinning door in de beker

Workum JO13-1 tegen OHH JO13-1

We vertrokken om half zes vanaf het voetbalveld van Heeg richting Workum. Zo ook de jongens uit Oudega en de Hommerts. Doordat er twee voetballers niet waren hadden we twee invallers vanuit de D2, Jorrit de Jong en Douwe van der Heide.

Alvorens we aan de wedstrijd begonnen hadden we een voorbespreking met Maarten Scholten. Daarna gingen we het veld op. Onderling leiding van Bauke Verbeek hadden we de warming-up.

De opstelling was als volgt: 4 – 3 – 3 . Voorin Ygram, Rients en Bauke. Midden Steven, Jimte en Renee en achterin Matthys, Ramon, Thijs en Ties Siemen. Jorrit en Douwe mochten eerst op wissel staan. Maar mochten tijdens de tweede helft in actie komen. Super dat jullie met ons mee wilden doen!

Om half zeven begon in deze hitte de wedstrijd. Het was wel afzien voor alle spelers. Het ging de eerste helft boven de verwachting. We zaten meteen volop in de wedstrijd. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Rients en de nul bleef voor ons lang op het scorebord door een goede verdediging. We hadden de voorsprong verder kunnen uitbouwen, maar jammer genoeg misten we een grote kans.

In de rust werd opnieuw de tactiek doorgenomen. In de tweede helft was het al vrij snel twee nul, door Bauke. Even later kwam de teller op drie nul te staan door een prachtig doelpunt van Bauke. Het laatste doelpunt van ons deze wedstrijd kwam op naam te staan van een speler van de tegenpartij. Workum kreeg nog een onterechte penalty toegewezen en besliste de eindstand in 1-4.

We hebben nu alle drie wedstrijden gewonnen in de beker. We zijn door naar de volgende ronde!

Zaterdag hebben we onze eerste competitiewedstrijd tegen ONS Boso Sneek. Kijken of we deze wedstrijd ook weer kunnen winnen!

Groetjes,

Matthys Renema