OHH D1 heeft derde plek stevig in handen

Op zaterdag 23 april moest OHH D1 aantreden tegen Balk D1, thuis in Heeg. Balk stond met 1 puntje vlak achter de mannen van OHH D1 en zouden bij winst de 3e plaats overnemen.

De twee teams daarboven zijn niet meer in te halen, Joure D1 is zelfs al kampioen in de 1e klasse 04, na de doordeweekse overwinning op concurrent Workum D1.

OHH D1 heeft na de winterstop de jacht geopend op de derde plek die toen nog in bezit van Bolsward was. De eerste wedstrijd in februari tegen RVC werd ternauwernood met een 3-2 overwinning binnen gehaald. Na wat afgelastingen werden in maart de twee clubs uit Harlingen vanuit Heeg (Zeerobben, 4-0 en Fc Harlingen, 10-0) met duidelijke cijfers weer naar huis gestuurd.

In een oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser FVC D1 moesten de jongens vol aan de bak maar we hielden knap stand, er werd nipt verloren met 0-1.

Daarna kwam Joure D1 op bezoek en moesten we terecht het hoofd buigen, 0-4.

Een verplichte oefenwedstrijd in en tegen Drachten D1 was er op 9 april. Met al twee afwezigen was de selectie krap te noemen. Na vijf minuten moest Redmer ook al af haken met een blessure. Maar strijdend en goed voetballend wisten we toch met 10 man een 1-3 overwinning te noteren, een zeer knappe prestatie.

De week daarop was Oosterlittens D1 het slachtoffer van D1 haar dadendrang. 3-0 was de uitslag met vooral goed voetbal in de eerste helft waarbij de jongens tegen een windkracht 6 op moesten boksen.

Dan, zoals al gezegd, Balk D1. De uitwedstrijd was al erg lastig geweest. De eerste helft hadden we al afstand moeten nemen maar Balk pakte met twee counters de volle buit, 2-1.

Er stond nu wel wat spanning op natuurlijk met die 3e plek in het verschiet. Maar dat bleek bij Balk ook zo te zijn. Het voetbal was niet best, weinig kansen, maar toch wist Balk met 0-1 de rust in te gaan. OHH D1 moest nu wel vol aan de bak om de punten in huis te houden. Het spel was zeer onrustig en slordig, Balk voetbalde iets verzorgder maar kwam niet tot grote kansen. Toen zij wel een keer aanzetten werd dit meteen afgestraft met een messcherpe counter van OHH D1 en wist Jelmer de gelijkmaker te scoren. We geloofden er weer in, niet dat het voetballend beter werd maar strijdend kunnen we ook heel wat bereiken bleek. Weer was Jelmer het goudhaantje. Na een snelle uitbraak wist Jelmer de keeper van Balk te verschalken en de bal door de voeten heen tegen het net te knallen, 2-1! Daarna hebben we met man en macht verdedigt om de overwinning binnen te slepen. De ontlading was groot na deze spannende match.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft D1 nu vier punten voorsprong op Balk en dus de derde plek stevig in handen. Met nog twee uitwedstrijden tegen Workum en Oosterlittens voor de boeg heeft OHH D1 alles in eigen hand. In mei zal duidelijk worden of  D1deze plaats op de ranglijst nog steeds bezit, en dat zou een prima prestatie zijn in deze 1e klasse.

Jacob Wiebenga