OHH C1 rolt DESZ C1 op met grote cijfers.

OHH C1 rolt DESZ C1 op met grote cijfers.

Zaterdag 5 maart moest er gevoetbald worden door C1 in Zwartsluis. Gelukkig hebben ze daar kunstgras en kon het doorgaan. De wedstrijd begon om 10.30 uur, aan de aftrap 11 OHH C1 spelers en op de bank twee van C2, Menno en Andries. Herre en Johan waren geblesseerd en Rutger met vakantie. Thuis, in Hommerts, hadden we met 3-1 verloren, dus het kon wel eens een lastig potje worden tegen de nr. twee uit onze 1e klasse competitie.

In het begin was het nog wat aftasten maar wij waren wel sterker en zaten er goed kort op. Na 8 minuten maakte rechtsback Berend Ype onze eerste goal uit een vrije trap van Jesse waarbij de keeper de bal niet vast had en Berend hem zo binnen kon tikken. Wij waren heer en meester, voetballend kwam DESZ er niet aan te pas op een enkele speldenprik na. Maar die spaarzame aanvallen werden dan vakkundig door het centrale duo Jesse en ik onschadelijk gemaakt.

Al snel volgde de 0-2 door een mooie aanval aan de linkerkant en Gosse maakte het prima af. De maker van de 0-3 ben ik even kwijt maar de 0-4 werd schitterend in het doel gestift door Menno die net een halve minuut in het veld stond, wat een weelde, met een 4-0 stand de rust in.

Na de pauze gingen we vrolijk verder met uitstekend voetbal van onze kant, DESZ bakte er niet veel van en kwamen niet meer van eigen helft. Friso maakte al snel de 0-5 en Gosse na een prima aanval de 0-6. Inmiddels was Andries er in gekomen voor Jesse. Maar die had niet veel te doen want we hadden DESZ helemaal in de tang. Na schitterend combinatie voetbal maakte Thijs het uitstekend af, 0-7. Uit een hoekschop knikte Jelger de eindstand achter de keeper. Zo heeft de nr. drie de nr. twee vakkundig opgerold met maar liefst 0-8.

We staan op een prima derde plaats in de 1e klasse. Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd naar Sneek waar ONS C2 wacht.

 

Sjoerd Wiebenga