OHH B2 wederom veel te sterk voor Scharnegoutum’70 B1

Oudega/HJSC/Heeg B2 – Scharnegoutum’70 B1

Op zaterdag 7 mei stond voor OHH de inhaalwedstrijd tegen Scharnegoutum op het programma. Beide teams stonden al twee keer eerder tegenover elkaar en OHH wist beide ontmoetingen met 1-4 te winnen. Nadat Scharnegoutum’70 voor de winterstop een redelijke eindklassering behaalde, heeft het na de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen. Een lichtpuntje was wel het 2-2 gelijkspel tegen hoogvlieger EBC/Delfstrahuizen B1. OHH staat vierde, maar kan bij een overwinning Oosterlittens op de ranglijst voorbij gaan.

 

Bij OHH wel weer een aantal afwezigen: vanwege uiteenlopende redenen ontbraken Jeffrey Ypma, Bram Stuurwold, Mateo Vera en topscorer Hylke Piso in de selectie. Lammert Stegenga en Ate Terpstra waren wel weer hersteld van hun blessures. In de eerste tien minuten gebeurde er weinig, het tempo lag op deze warme ochtend niet al te hoog. Na deze beginfase was het Scharnegoutum met de eerste kansjes, maar OHH kwam nog niet in de problemen. Even later ontstonden ook de eerste gevaarlijke momenten voor OHH, maar Lammert Stegenga schoot over en de kopbal van Sander Sijbranda verdween eveneens over het doel. Na 21 minuten kreeg ook Thomas Bethlehem een goede mogelijkheid, maar de doelman van Scharnegoutum voorkwam dat Bethlehem zijn mooie actie met een doelpunt bekroonde. Na een half uur kwam OHH verdiend op voorsprong: Jelle Rein Brouwer ontdeed zich van zijn directe tegenstander en schoot beheerst raak; 1-0. In de 34e minuut zorgde een hard schot van Thomas Bethlehem er bijna voor dat de voorsprong werd verdubbeld, maar ook zijn schot ging over. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er weinig en zodoende stond OHH halverwege met 1-0 voor.

 

Snel na de rust werd de voorsprong wel verdubbeld: vanuit de kluts was het Wiebe Leenstra die voor de 2-0 zorgde. In het vervolg probeerde Scharnegoutum wel wat meer druk naar voren te geven, maar het bleef vrij rustig voor het doel van OHH. Er waren slechts twee kansen van Scharnegoutum het vermelden waard: eerst redde Geert Jorrit van der Bij op een inzet van spits Daan Kiestra en even later liet de doelman van OHH de bal los bij een corner, maar kwam met de schrik vrij omdat de spelers van Scharnegoutum het vizier niet op scherp hadden staan. Na 65 minuten was de wedstrijd beslist: na een fraaie steekpass van Jelle Terpstra kwam Wiebe Leenstra alleen voor de keeper en hij schoot via de vingertoppen van de doelman raak; 3-0. In de slotfase van de wedstrijd hielden beide teams achterin open huis, dit resulteerde in het feit dat er in de laatste vijf minuten even vaak werd gescoord als de 75 voorgaande. In de 76e minuut was het namelijk Sander Sijbranda die profiteerde van het feit dat de doelman van Scharnegoutum de bal losliet na een schot van Lammert Stegenga; 4-0. Twee minuten later werd het zelfs 5-0, nadat de doelman van Scharnegoutum wederom de bal losliet (ditmaal na een schot van Sander Sijbranda) en Jelle Rein Brouwer zodoende in staat stelde te scoren. In de laatste minuut mocht Scharnegoutum nog wel wat terugdoen via vermoedelijk Remco Zeilstra die een vrije trap prima binnenschoot; 5-1. Met nog twee wedstrijden te gaan staat OHH op de derde plaats. Volgende week speelt OHH uit tegen EBC/Delfstrahuizen B1.

 

Arjen Visser