OHH B2 sluit af met overwinning tegen de kampioen

Oudega/HJSC/Heeg B2 – QVC B1

Op zaterdag 28 mei stond voor OHH helaas alweer de laatste wedstrijd op het programma. De tegenstander, QVC B1, was al verzekerd van het kampioenschap, maar de formatie uit Stavoren wist dit seizoen nog niet te winnen van OHH. OHH heeft na de winterstop enkele keren onnodig puntverlies geleden waardoor OHH de derde plaats niet meer in eigen hand heeft.

 

OHH startte furieus en was vastberaden QVC ook nu niet te laten winnen. Al na 3 minuten kreeg Jeffrey Ypma, die zijn laatste wedstrijd in het OHH-tricot speelde, een goede mogelijkheid op de openingstreffer, maar zijn schot ging voorlangs. OHH kreeg in het vervolg kleine kansjes op de openingstreffer, maar onder meer Thomas Bethlehem en Wiebe Leenstra kwamen niet tot scoren. In de 20e minuut was daar opeens QVC, de bezoekers waren nog niet gevaarlijk geweest toen Dani de Boer na een lange bal van achteruit alleen op doelman Geert Jorrit van der Bij afkwam, Van der Bij leek met enige doortastendheid eerder bij de bal te kunnen zijn, maar de doelman twijfelde en QVC profiteerde; 0-1. Vijf minuten later had het alweer gelijk kunnen zijn toen Sander Sijbranda een uittrap van de doelman blokte, maar de bal caramboleerde tegen de lat. In de 36e minuut dan toch de gelijkmaker: Wiebe Leenstra zette Sander Sijbranda vrij in kansrijke positie en die laatste rondde prima af; 1-1. Een minuut voor de pauze werd het zelfs nog 2-1: een lange bal van Lammert Stegenga belandde tussen de laatste man en de keeper van QVC waarna Sander Sijbranda profiteerde van de verwarring tussen die twee.

 

De eerste minuten na de pauze waren voor QVC: OHH kroop al snel door het oog van de naald na een gevaarlijke corner van QVC. In de 46e minuut viel toch de gelijkmaker: na een lange bal rondde spits Boudewijn Post knap af; 2-2. Hierna was het weer OHH dat de regie overnam. QVC kwam er alleen nog maar uit met lange ballen. Uit een van deze lange ballen trof QVC de paal. Aan de andere kant was het wel raak: Thomas Bethlehem verzorgde het voorbereidend werk en Mateo Vera rondde via de handen van de doelman af; 3-2. Ook Mateo Vera vertrekt na dit seizoen, hij gaat voetballen bij LSC 1890. Met zijn doelpunt bezorgde hij zichzelf een mooi afscheidscadeau. OHH had in het vervolg ook nog uit kunnen lopen. Zo wist Sander Sijbranda een voorzet van Jeffrey Ypma niet binnen te koppen en werd een mooi schot van Sven Nijboer gekeerd door de doelman van QVC. Zodoende wist OHH dus te winnen van de kampioen. Helaas wist Oosterlittens zijn wedstrijd ook te winnen en dus moet OHH hopen op een misstap van Oosterlittens dinsdag tegen SWZ/BOSO Sneek B4, want dan eindigt OHH op de derde plaats. Het seizoen zit er voor OHH helaas alweer op. Tot volgend seizoen!

 

Arjen Visser