OHH B2 ruim langs Scharnegoutum’70 B1

Scharnegoutum’70 B1 – Oudega/HJSC/Heeg B2

Na het knappe gelijkspel tegen koploper QVC B1 stond op 16 april de wedstrijd tegen Scharnegoutum’70 op het programma. Om nog zicht te blijven houden op de derde plaats moest deze wedstrijd eigenlijk worden gewonnen. Dat dit ook daadwerkelijk mogelijk is, bewees OHH in de najaarsreeks toen het Scharnegoutum’70 op de slotdag met 1-4 versloeg. Na de winterstop draait het nog niet echt bij de thuisploeg: ze behaalden in vier wedstrijden slechts één schamel puntje.

 

OHH begon sterk aan het duel. Na zes minuten resulteerde dit al in de eerste treffer voor OHH, nadat Jelle Rein Brouwer goed naar binnen toe kwam en de keeper met zijn schot kansloos liet; 0-1. OHH verzuimde vervolgens om al vroeg in de wedstrijd afstand te nemen. De grootste kans was na 18 minuten voor Hylke Piso die zijn schot knap gekeerd zag worden door de doelman van Scharnegoutum. Het was dan ook eigenlijk vanuit het niets dat Scharnegoutum na 24 minuten op gelijke hoogte kwam. De rechtshalf van Scharnegoutum legde de bal met een goede pass mooi achter de verdediging van OHH, spits Daan Kiestra kapte vervolgens Arjen Visser uit en schoot knap in de korte hoek raak; 1-1. Hierna was het Scharnegoutum dat opeens geloof kreeg in een resultaat. Scharnegoutum werd vanuit een hele serie hoekschoppen enkele keren heel dreigend. De beste mogelijkheid voor Scharnegoutum ontstond nadat Arjen Visser de bal tijdens het uitverdedigen verkeerd raakte, maar gelukkig belandde de bal via hem op de lat. Een minuut later leek Hylke Piso een penalty te krijgen, nadat er een overtreding op hem werd begaan, maar Piso bleef overeind en stuitte uiteindelijk op de doelman. Zo onverwacht als de gelijkmaker voor Scharnegoutum viel, zo onverwacht viel ook de 1-2 voor OHH: na een hoekschop bleef de bal in de doelmond liggen waarna Hylke Piso er op tijd bij was om te scoren.

 

In de fase direct na de pauze was Scharnegoutum sterker. In de 47e minuut moest doelman Geert Jorrit van der Bij optreden na een gevaarlijk schot van de spits. Buiten dit moment is Scharnegoutum niet tot een gevaarlijk schot gekomen in deze fase van de wedstrijd. Jeffrey Ypma leek er even later na een goede voorzet van Mateo Vera 1-3 van te kunnen maken, maar zijn inzet verdween net naast het doel. In de 59e minuut leek de wedstrijd alsnog beslist toen een voorzet van Jeffrey Ypma door Wijtse Sijmen Boschma van Scharnegoutum in eigen doel gegleden werd; 1-3. Hierna bekoelde de wedstrijd, maar vlak voor tijd zette OHH toch nog even aan. Mateo Vera schoot in de 75e minuut net naast waar hij de bal beter had kunnen afgeven. Lammert Stegenga had vervolgens de lachers op zijn hand door bij dit moment te juichen, maar een minuut later kon hij alsnog juichen toen hij de bal vanuit de corner van Jeffrey Ypma via de binnenkant van de paal zelf binnentikte; 1-4. Het bleek ook het laatste gevaarlijke moment van deze wedstrijd. OHH staat nog altijd vierde met zeven punten uit vijf duels. Volgende week speelt OHH in Heeg de cruciale wedstrijd voor de derde plaats tegen Oosterlittens B1.

 

Arjen Visser