OHH B2 pakt een puntje bij koploper QVC B1

QVC B1 – Oudega/HJSC/Heeg B2

Na de wanvertoning van vorige week tegen EBC/Delfstrahuizen was OHH erop gebrand om op 9 april tegen koploper QVC een goed resultaat neer te zetten. Een kans daarop was er zeker aangezien OHH in de najaarsreeks QVC wist te verslaan. De voortekenen waren echter wederom niet goed: Ate Terpstra, Lammert Stegenga, Jeffrey Ypma en Sven Nijboer waren allemaal niet in staat om te spelen. Dit betekende dat OHH met slechts één wissel afreisde naar Stavoren. Bovendien moesten enkele spelers op ongebruikelijke posities startten, zo was Jelle Rein Brouwer de centrale middenvelder en begon Arjen Visser als voorstopper.

 

Direct leek het voor OHH alweer de verkeerde kant op te gaan: de aftrap werd snel bij de tegenstander ingeleverd, maar gelukkig wist de verdediging van OHH nog op tijd in te grijpen. Hierna leek OHH wakker geschud en in de vierde minuut kreeg OHH de eerste grote kans: Mateo Vera kon alleen op de keeper af, maar deze bleef goed naar de bal kijken en kon redding brengen. Na 8 minuten was het wel raak voor OHH: na een scrimmage voor het doel van QVC was het Wiebe Leenstra die OHH op voorsprong zette; 0-1. Beide teams bleken in het vervolg van de wedstrijd aardig aan elkaar gewaagd en het duel speelde zich dan ook vaak op het middenveld af. Halverwege de eerste helft kreeg QVC via spits Boudewijn Post een goede kans op de gelijkmaker, maar nadat hij doelman Geert Jorrit van der Bij al was gepasseerd schoot hij de bal in het zijnet. Aan de andere kant werd OHH gevaarlijk via een schot van Luc Visser dat net over het QVC-doel verdween. De scheidsrechter liet in de eerste helft iets te lang doorspelen en dat was in het voordeel van OHH. Vlak voor de rust belandde een vrije trap van Jelle Rein Brouwer bij Sander Sijbranda die de bal teruglegde op Hylke Piso die er 0-2 van maakte.

 

Na de pauze startte QVC furieus: in de 42e minuut scoorde de aanvoerder van QVC met een geplaatst schot de aansluitingstreffer; 1-2. Niet veel later was het evenwicht helemaal hersteld toen OHH door het midden uitverdedigde en spits Boudewijn Post er zodoende 2-2 van maakte. QVC leek door te kunnen drukken, maar gaandeweg de tweede helft herstelde OHH zich. In de 56e minuut was OHH zelfs weer dichtbij de voorsprong, maar Hylke Piso schoot na een goede actie net voorlangs. Even later werd QVC erg gevaarlijk toen de spits van QVC weliswaar buitenspel stond, maar de linksbuiten niet, deze kon alleen op het doel van OHH af, maar Geert Jorrit van der Bij greep uitstekend in. Onder aanvoering van Jelle Rein Brouwer, die een uitstekende wedstrijd speelde, ging OHH vervolgens op zoek naar de winst, maar helaas vergat OHH voor het doel vaak de trekker over te halen. Zodoende bleef het bij 2-2, gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Een knappe prestatie van OHH dat dus een puntje pakt bij de koploper, maar toch overheerst de teleurstelling aangezien OHH binnen vijf minuten na de pauze een voorsprong van twee doelpunten weggaf. Volgende week gaat OHH op bezoek bij Scharnegoutum’70 B1.

 

Arjen Visser