OHH B2 na rust langs SWZ B4

SWZ/BOSO Sneek B4 – Oudega/HJSC/Heeg B2

Nadat vorige week de eerste competitiewedstrijd verloren ging bij Oosterlittens (2-1), stond op 19 maart de tweede wedstrijd op het programma tegen SWZ/BOSO Sneek B4. SWZ hield aan hun eerste wedstrijd wel een puntje over: tegen Scharnegoutum’70 werd het 1-1. Bij OHH ontbrak vaste doelman Geert Jorrit van der Bij, hierdoor verdedigde veldspeler Jelle Terpstra in deze wedstrijd het doel.

 

De wedstrijd stond onder leiding van een bekende in Heeg en omstreken: Hasse Aartsen. Hij floot een prima wedstrijd, dat hebben we dit seizoen bij andere scheidsrechters ook wel eens anders gezien. De wedstrijd begon erg rustig, er zat weinig tempo in. Bovendien lag het spel vaak stil doordat de bal regelmatig in het naastgelegen slootje belandde. Na ruim een kwartier volgde dan toch de eerste mogelijkheid van de wedstrijd: de inzet van Hylke Piso werd uit de doelmond weggehaald en de vraag was dan ook of de bal de lijn wel of niet had gepasseerd, helaas beschikken ze ook in Sneek nog niet over doellijntechnologie dus deze vraag zal altijd onbeantwoord blijven. Feit is wel dat er geen doelpunt werd toegekend. Hierna volgde een fase waarin OHH de bal moeilijk van de eigen helft afkreeg, toch is SWZ niet erg gevaarlijk geworden in die fase. Vlak voor de rust volgde nog een hachelijke situatie voor het doel van SWZ, maar een inzet van Mateo Vera uit een hoekschop van Jeffrey Ypma werd van de lijn gehaald. Zodoende werd er in de eerste helft niet gescoord.

 

De tweede helft begon niet vlekkeloos, SWZ had nog wat moeite met de aftrap en zodoende moest deze worden overgenomen. De tweede poging ging wel goed waardoor de tweede helft toch kon beginnen. OHH was na de pauze net wat feller dan in de eerste en dit betaalde zich al in de 45e minuut uit: Ate Terpstra legde de bal goed klaar voor Sander Sijbranda wiens schot in de korte hoek de doelman van SWZ te machtig was; 0-1. Even later had Hylke Piso een goede kans op de 0-2, maar zijn kopbal ging over het doel. Een tweede treffer kwam er uiteindelijk wel voor OHH: in de 60e minuut werd het schot van Wiebe Leenstra in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound hoefde Hylke Piso de bal alleen maar aan te raken; 0-2. In de laatste 20 minuten zette SWZ nog wel aan, ze gingen onder meer met vier aanvallers en drie verdedigers spelen, maar OHH hield vrij makkelijk stand. Vlak voor tijd leek het toch nog spannend te worden, omdat SWZ vanuit de kluts die ontstond na een vrije trap nog wist te scoren; 1-2. Tijd voor een gelijkmaker was er echter niet meer waardoor OHH zijn eerste drie punten na de winterstop pakt. OHH staat nu op basis van alfabetische volgorde op de derde plaats. Volgende week staat er geen wedstrijd voor OHH op het programma.

 

Arjen Visser