OHH B2 kansloos tegen EBC/Delfstrahuizen B1

EBC/Delfstrahuizen B1 – Oudega/HJSC/Heeg B2

Op zaterdag 14 mei stond voor OHH alweer de voorlaatste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was de nummer twee van de competitie: EBC/Delfstrahuizen B1. EBC/Delfstrahuizen had alleen nog een theoretische kans op het kampioenschap, want QVC hoefde nog maar een puntje te pakken om de titel te verzekeren. OHH ging in dit seizoen al tweemaal onderuit tegen EBC/Delfstrahuizen: voor de winterstop werd het in Hommerts 1-5 en in de voorjaarsreeks won EBC/Delfstrahuizen na een schoppartij waarin ze met 9 spelers op waren komen dagen met 3-4.

 

Ook nu bleek het weer een lastige ochtend te gaan worden. Niet alleen het harde veld en de stevige wind speelden OHH parten, maar ook het voetballende vermogen van EBC/Delfstrahuizen was gewoon groter dan dat van OHH. OHH was al een paar keer goed weggekomen toen EBC/Delfstrahuizen in de 12e minuut op voorsprong kwam: een lange bal van de verdediging van EBC/Delfstrahuizen werd eerst nog weggewerkt, maar de rechtshalf pikte de bal vervolgens op en schoot vrijwel ongehinderd de 1-0 tegen de touwen. Aan de andere kant kon OHH geen vuist maken: een vrije trap van Mateo Vera dat over het doel verdween was nog het meest noemenswaardige moment. In de 24e minuut viel de onvermijdelijke 2-0: een vrije trap vanaf de rechterkant kon zo worden binnengekopt door de centrale middenvelder van EBC/Delfstrahuizen. Hierna kwam OHH er ook wat vaker uit, zo werd een schot van Jeffrey Ypma gekeerd door de doelman en schoot Arjen Visser in kansrijke positie, na goed terugleggen van Mateo Vera, tegen Hylke Piso aan. Met een 2-0 tussenstand zochten beide teams dus de kleedkamer op.

 

In de 48e minuut leek de linksbuiten van EBC/Delfstrahuizen de wedstrijd te beslissen, maar zijn schot belandde tegen de paal. Twee minuten later volgde de beslissing wel, nadat EBC/Delfstrahuizen vanuit een moeilijke hoek wist te scoren; 3-0. In de 62e minuut werd het allemaal nog erger toen de linksbuiten van EBC/Delfstrahuizen ontsnapte aan de buitenspelval en de bal simpel in de korte hoek schoof; 4-0. In de 69e minuut deed OHH toch nog iets terug: na goed voorbereidend werk van Jelle Rein Brouwer was het Wiebe Leenstra die het net wist te vinden; 4-1. Even later had het ook nog 4-2 kunnen zijn, ware het niet dat de inzet van Jelle Rein Brouwer vanuit een hoekschop tegen de lat kwam. In de 75e minuut volgde een zeer onnodig moment: Herman Leenstra beging een lichte overtreding op een speler van EBC/Delfstrahuizen, deze speler vond het vervolgens nodig om de linksback van OHH een klap te geven. De scheidsrechter kon niet anders dan rood geven en dat deed hij dan ook. Wat wel opvallend was, is dat Herman Leenstra een gele kaart kreeg voor dit vergrijp, maar de overtreding die hij beging leek mij te licht voor een kaart. In de laatste minuten was het dus 10 tegen 10 en er viel nog één kans te noteren: na een mooie steekbal van Wiebe Leenstra kwam Jelle Rein Brouwer in kansrijke positie, maar zijn schot ging voorlangs. Al met al een meer dan terechte overwinning voor EBC/Delfstrahuizen. Volgende week speelt OHH de laatste wedstrijd tegen de kersverse kampioen QVC B1.

 

Arjen Visser