OHH B2 en Oosterlittens B1 in evenwicht

Oudega/HJSC/Heeg B2 – Oosterlittens B1

Op zaterdag 23 april speelde OHH B2 de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens B1. Het was het duel tussen de nummer drie en vier van deze klasse. Oosterlittens had tot nu toe 9 punten verzameld en OHH 7, maar OHH had wel een wedstrijd minder gespeeld. Eerder dit seizoen won Oosterlittens met 2-1 van OHH, mede door toedoen van een dubieuze strafschop.

 

Aanvallers Mateo Vera en Jelle Rein Brouwer ontbraken in de wedstrijdselectie en ook Bram Stuurwold, die binnenkort weer terugkeert bij OHH B2, was er nog niet bij. Oosterlittens was in de eerste minuten veel feller en scherper dan OHH. Niet verwonderlijk dus dat de eerste (kleine) mogelijkheden voor Oosterlittens waren. Halverwege de eerste helft kroop OHH eindelijk ietwat uit zijn schulp. Na 23 minuten ontstond de eerste serieuze kans, nadat Wiebe Leenstra en Luc Visser fraai door het strafschopgebied combineerden en die laatste uiteindelijk net voorlangs schoot. In de slotfase van de eerste helft werd Oosterlittens nog een paar keer dreigend vanuit hoekschoppen, maar doelman Geert Jorrit van der Bij werd niet echt getest. Voor de pauze werd er dus nog niet gescoord.

 

In het tweede bedrijf viel er iets meer te beleven dan voor de pauze, maar of het genoeg was om het publiek warm te krijgen betwijfel ik. Oosterlittens was in de eerste minuten na de pauze het gevaarlijkst met in de 50e minuut een schot net naast het doel. In de omschakeling werd OHH vervolgens gevaarlijk via een schot van Wiebe Leenstra dat door de doelman van Oosterlittens net over de lat werd getikt. In de 68e minuut leek wederom een gevaarlijk moment van OHH te ontstaan, maar Hylke Piso schoot over waar hij de bal misschien beter aan Sander Sijbranda mee had kunnen geven. Zes minuten later was het alsnog raak voor OHH: Hylke Piso zette met een schitterende steekpass Arjen Visser alleen voor de doelman en Visser schoot de bal vervolgens beheerst langs de doelman; 1-0. Lang heeft OHH echter niet van de voorsprong kunnen genieten, want in de 76e minuut was het Steven Bootsma die geen strobreed in de weg werd gelegd en de bal vervolgens onder doelman Geert Jorrit van der Bij door schoot; 1-1. Oosterlittens kreeg daarna nog een grote kans op de winst, nadat de doelman van OHH al geklopt leek op een inzet van de linksbuiten, maar hij knokte zich toch terug in het duel en wist de bal te pakken. Aan de andere kant scoorde Hylke Piso nog voor OHH, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Zodoende eindigde deze bij vlagen slaapverwekkende wedstrijd terecht in 1-1. Volgende week speelt OHH tegen SWZ B4.

 

Arjen Visser