OHH B1 is nu officieel kwartfinalist

OHH B1 is vrijgeloot voor de tussenronde van het bekertoernooi voor teams uit de B-categorie van district Noord. Hiermee heeft OHH B1 zich officieel geplaatst voor de kwartfinales. De overige kwartfinalisten zijn:

Marrum B1

Nieuw Buinen B1

Oldeholtpade B1

De winnaar van TOP’63 B1 – VWC B1

De winnaar van HZVV B2 – SWB B1

De winnaar van Aduard B1 – Glimmen/Yde de Punt B1

De winnaar van Rottevalle B1 – Veenhuizen B1

 

OHH B1 heeft in de voorgaande rondes vaak met duidelijke cijfers hun tegenstanders verslagen: achtereenvolgens werden Bakhuizen B1, CVVO B2, NOK B1, Oerterp B1, Drachten B2 en FC Harlingen B1 verslagen. Om een overzicht te krijgen van de concurrentie van OHH in het bekertoernooi hebben we alle overgebleven mogelijke tegenstanders geanalyseerd.

 

Marrum B1

Marrum is een echte cupfighter. In 2012 won dit team als D-pupillen al de beker, dit onder meer door Oudega/HJSC D1 in de halve finale met 7-0 te kloppen. Ook vorig jaar haalde Marrum bij de B-junioren de finale, maar deze keer gingen ze onderuit tegen ACV B2 uit Assen. Ook nu is de kwartfinale dus bereikt. In de poulefase schakelde het al knap St. Annaparochie B1, FC Birdaard B1 en Be Quick Dokkum B2 uit. In de eerste knock-outronde was Marrum vervolgens Ropta Boys B1 de baas (1-3). Ook in de daaropvolgende ronde behaalde Marrum een knappe overwinning: MKV’29 B1, koploper in de 2e klasse 08, bleek geen partij (3-0). In de derde knock-outronde had Marrum het makkelijker: derdeklasser VVT B1 uit Twijzelerheide werd met 0-6 verslagen. Ook in de competitie heeft Marrum de minste verliespunten en daarom lijkt dit dus een tegenstander die OHH B1 nog even zou willen ontlopen.

 

Nieuw Buinen B1

Ook het Drentse Nieuw Buinen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale. Nieuw Buinen, nummer twee in de 2e klasse 15, overleefde zonder problemen de poulefase met daarin onder meer Stadskanaal B2 als tegenstander. Vervolgens werd CEC B1 met 4-1 verslagen. Tegen derdeklasser BATO B1 had Nieuw Buinen het beduidend moeilijker, maar uiteindelijk kon Nieuw Buinen toch een 1-2 overwinning over de streep trekken. In de derde knock-outronde steeg Nieuw Buinen echter boven zichzelf uit: SC Scheemda B1 werd na strafschoppen verslagen. Zodoende plaatste Nieuw Buinen zich voor de kwartfinale.

 

Oldeholtpade B1

Oldeholtpade lijkt een gevaarlijke outsider. In de competitie staat Oldeholtpade op de tweede plaats achter Akkrum B1. In de eerste ronde rekende Oldeholtpade af met FC Wolvega B2, FC Oldemarkt B1 en OFW B1. In de eerste knock-outronde had Oldeholtpade vervolgens wel veel moeite met Nagele B1, pas na strafschoppen kreeg het de ploeg uit de polder op de knieën. In de volgende ronde versloeg het knap DZOH B2 (1-2). Met derdeklasser Udiros B1 had Oldeholtpade daarna beduidend minder moeite (4-0).

 

Winnaar TOP’63 B1 – VWC B1

TOP’63 draait mee in de middenmoot van de 2e klasse 06, maar het elftal uit Oppenhuizen lijkt in wedstrijden tegen de topploegen uit die klasse amper te verslaan. In de poulefase van de beker was TOP’63 onder andere te sterk voor OHH B2 (2-10). Na de poulefase volgde een knappe prestatie door Akkrum B1 te verslaan. Met SC Bolsward B2 en IJVC/Blauwhuis B1 (beiden klassegenoten van OHH B1) had TOP’63 vervolgens weinig moeite.

VWC kroonde zich tot kampioen van de 3e klasse 04. Na de poulefase bleek VWC te sterk voor BBC/Borger B2 (5-2) en vervolgens versloeg VWC Flevo Boys B5 (3-2). Voor de derde knock-outronde was VWC vrijgeloot. Op papier zou je zeggen dat TOP’63 de favoriet in deze wedstrijd is.

 

Winnaar HZVV B2 – SWB B1

HZVV uit Hoogeveen maakt grote indruk in de 2e klasse 03 waarin het een ruime voorsprong heeft op nummer twee SC Rouveen B1. HZVV rolde makkelijk door de poulefase en vervolgens bleek HZVV ook nog veel te sterk voor Sleen B1 (4-0). In de tweede knock-outronde had HZVV het wel lastig, maar uiteindelijk werd Steenwijk B1 toch verslagen, al gebeurde dit pas na het nemen van strafschoppen. In de derde ronde had HZVV weinig moeite met derdeklasser Beilen B2, eindstand 8-0.

Tegenstander SWB is een combinatieteam van Schoonebeek en Weiteveense Boys. SWB staat in de 2e klasse 01 op de voorlaatste plaats, maar kent wel een prima bekertoernooi. In de poulefase werd SVV’04 B1 verslagen en daardoor had het aan een puntje tegen DZOH B3 genoeg om door te gaan. Hierna werden achtereenvolgens Meppel FC B2, SC Angelslo B1 en Drenthina B2 opzijgezet. Ondanks deze knappe reeks in de beker is HZVV de grote favoriet om dit duel te winnen.

 

Winnaar Aduard B1 – Glimmen/Yde de Punt B1

Aduard B1 doet bovenin mee in de 2e klasse 11. Ook in de beker gaat het tot nu toe erg gemakkelijk voor Aduard. Rood Zwart Baflo B1 en Poolster B1 moesten al flinke nederlagen slikken, nadat ze de poulefase nog waren doorgekomen. De klasse van Aduard werd nog maar eens onderstreept na een 0-3-overwinning op de ongeslagen koploper uit de 2e klasse 13, Noordpool UFC B1.

Glimmen/Yde de Punt werd kampioen in de 3e klasse 21 en was in de poulefase van de beker te sterk voor HFC’15 B2, FVV B1 en Gorecht B5. Vervolgens versloeg Glimmen/Yde de Punt SV Haulerwijk B2 (11-0) en SC Joure B3 (1-5). In de derde knock-outronde werd ZFC Zuidlaren B3 met 3-1 verslagen. Het is knap dat Glimmen/Yde de Punt zo ver is gekomen, maar we mogen wel concluderen dat zij een gelukkige loting hebben gehad. Aduard is op papier dan ook de favoriet.

 

Winnaar Rottevalle B1 – Veenhuizen B1

Rottevalle is een middenmoter in de 2e klasse 09. In de beker zijn ze echter tot knappe dingen in staat. In de poulefase werden met Jong Harkema B1, Eastermar B1 en Boornbergum B1 niet de minste tegenstanders verslagen. Hierna bleek Rottevalle ook te sterk voor Gruno B1 (na strafschoppen) en werd ook Opende B1 verslagen (2-0).

Veenhuizen is de ongeslagen koploper van de 2e klasse 10. In de poulefase werden Roden B2, De Sweach B1 en VEV’67 B2 makkelijk verslagen. Daarna won Veenhuizen met 4-2 van BergumBCV B2. Voor de tweede knock-outronde was Veenhuizen vrijgeloot. In de derde ronde kwam het wel in actie en won Veenhuizen met 0-5 van Nieuw Roden B1. Dit is waarschijnlijk de wedstrijd die het moeilijkst te voorspellen is, uitspraken over de winnaar doen we dan ook niet.

 

Conclusie: Wat is de ideale tegenstander voor OHH B1 in de kwartfinale?

Er bestaat geen twijfel dat al deze ploegen goed kunnen voetballen en OHH B1 zal het dan ook zonder twijfel lastig krijgen in de kwartfinale. Een bekerwedstrijd brengt vaak krachten naar boven in teams die dat in de competitie niet kunnen brengen en daardoor zijn er altijd verrassingen. Een ideale tegenstander zit voor OHH zit er dan ook niet bij. Als OHH zich 100% inzet kan het alle tegenstanders verslaan, maar enige verslapping zal door al deze tegenstanders worden afgestraft.