Oefennederlaag voor OHH JO19-1

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Renado/VVI/Langweer JO19-1

Nadat OHH afgelopen week een gelijkspel uit het vuur sleepte in de oefenwedstrijd tegen IJVC/Blauwhuis, stond op zaterdag 4 februari de tweede oefenwedstrijd op het programma. De tegenstander was RVC/Langweer dat het in een andere tweede klasse ongeveer vergelijkbaar doet als OHH: het heeft namelijk 10 punten verzameld, twee meer dan OHH.

 

Het veld lag er dan wel niet als een biljartlaken bij, maar er kon gelukkig wel op gevoetbald worden. RVC/Langweer had een licht overwicht in de beginfase, maar het eerste doelpunt van de wedstrijd was van OHH: Wietze Wempe stuurde Jorn Feenstra de diepte in waarna Feenstra zich verloste van de laatste verdediger en rustig de 1-0 binnenschoot. Lang kon OHH echter niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later was het alweer gelijk: de rechtshalf van RVC/Langweer bereikte met de bal aan de voet het strafschopgebied en schoot hard diagonaal binnen. Hierna was de wedstrijd wat meer in evenwicht, al liet RVC/Langweer de bal iets beter rond gaan. De grootste kans voor de bezoekers was er echter één via een speler van OHH: een voorzet van de rechtsbuiten werd goed onderschept door Arjen Visser, maar daardoor schoot hij de bal wel bijna in zijn eigen doel, gelukkig voor OHH heeft Visser al het hele seizoen moeite om het net te vinden waardoor dit moment ook net goed afliep. Aan de andere kant was er zelfs een goede mogelijkheid voor OHH om op voorsprong te komen, maar Jorn Feenstra kon niet profiteren van geklungel in de defensie van RVC/Langweer: hij raakte de lat. Vlak voor de pauze werd er toch nog gescoord: de spits van RVC/Langweer brak goed door en ronde feilloos af; 1-2.

 

In de fase vlak na de rust besliste RVC/Langweer de wedstrijd: eerst scoorde de rechtsbuiten met wat geluk de 1-3 en niet veel later ontsnapte diezelfde rechtsbuiten aan buitenspel, behield het overzicht en stelde de linksbuiten in staat er 1-4 van te maken. Hierna werd OHH echter de gevaarlijkste ploeg: er was veel gevaar via Jorn Feenstra, Jetze Wiersma was erg bedrijvig en ook Wiebe Leenstra kwam steeds beter in de wedstrijd. Wietze Wempe kreeg een kansje met een schoot dat een meter over ging en Jetze Wiersma had pech toen zijn volley de lat raakte. In de 77e minuut kreeg OHH toch loon na werken toen een speler van RVC/Langweer de bal onder druk van Wiebe Leenstra in zijn eigen doel schoot; 2-4. Vaker kwam OHH echter niet tot scoren. Aan de andere kant leek RVC/Langweer nog wel een doelpunt te maken, maar deze goal van de linksbuiten werd afgekeurd vanwege buitenspel. Volgende week begint de competitie weer en speelt OHH in Sneek tegen ONS Sneek JO19-2.

 

Arjen Visser