Nipte overwinning voor OHH JO15-1

Leeuwarder Zwaluwen JO15-1 – Oudega/HJSC/Heeg (OHH) JO15-1

Vandaag op 1 april, geen grap, tegen Leeuwarder Zwaluwen. Een wedstrijd die moet gewonnen worden voor in de race te blijven voor de 3 plek in de 1e klasse.

De opstelling is als volgt; Geert in de goal, Menno op de laatste man en Aizo op de voorstopper. Bert op rechtsback en Rutger op linksback, Roelof links midden, mark rechts, Herre op 10 en Cor op 6. Pieter en Lars in de spits, dus Gaastmeer United op bank met de wat zieke Jesse, dus Herre is vandaag aanvoerder.

In het begin geeft LWZ  veel druk achterin bij ons maar wij creëerden ook wel wat kansjes en al vroeg een hoekschop, maar die kon Leeuwarden makkelijk weg werken. Toen kreeg Leeuwarden ook nog een mooie kans maar Geert redt. Het gaat wel gelijk op, we kregen ook nog een hoekschop en daar is ie weer, Aizo Veltman, de kopspecialist. Een mooie corner van Pieter maar Aizo kopt net mis, de bal word weg gewerkt maar daar stond Cor, die heeft een goed schot in de benen en schiet maar net over. Even later Herre 1 op 1 met de keeper maar die maakt zijn doel goed klein en voorkomt een achterstand van LWZ.

De 2de helft: De wissels worden er in gebracht en dus daar is hij dan; de topspeler van Gaastmeer United voor Mark, en Jesse voor Rutger. Cor weer naar de voorstopper en Aizo op linksback.

Roelof gaf een prachtige voorzet, maar een beetje hoog en Pieter stond voor de goal maar Pieter kopt niet, schildpad! ☺

45e  minuut, een vrije trap door Jesse maar die gaat over. En toen kwam LWZ weer wat op onze helft en lossen een redelijk hoog schot maar Geert vangt de bal.  58e minuut; daar is de Gaastmeerder speler, met een mooi schot, maar daar zit niet zo veel kracht achter. Dat hebben ze niet geleerd zeker op dat trapveldje van Gaastmeer United! ☺

In de 60e minuut heeft Leeuwarden ook een grote kans.  De bal stuit via de onderkant van de lat weer uit de goal, daar mogen we niet mopperen. Wij hebben nog een corner, en daar is die weer, Aizo, nu niet met een mooie kopbal maar met een gele kaart wegens opzettelijk hands. Zijn 2de kaart dit seizoen. De keeper krijgt hierdoor een vrije trap maar dat was niet zo’n  beste. Hij schiet de bal recht in de voeten van Pieter en die speelde hem snel naar Jesse, die staat 1 op 1 met de keeper en scoort 0-1 voor OHH!!

De laatste minuten gaan in en nu moet Leeuwarden wel. Maar Geert denkt, ik ga niet meer een bal doorlaten want dan heb ik eindelijk weer eens een frikandel nouw! En daar had hij wel zin in want het was al een tijdje geleden dat hij de nul hield.

Leeuwarden heeft nog een grote kans maar onze keeper heeft een prima redding in huis.

De goed fluitende scheidsrechter van de KNVB blaast op zijn fluit voor einde wedstrijd. Drie punten voor ons team en een frikandel voor Geert!

Man of de match; ☺ Geert ☺

 

Geert Wiebenga