Nipte overwinning voor OHH D2

Op deze mooie zaterdagmorgen in maart mocht de D2 eindelijk weer eens een wedstrijd voetballen, na een aantal afgelastingen waren de jongens weer toe aan een wedstrijd. Een nieuwe frisse start in een nieuwe competitie. Vandaag de eerste wedstrijd, zaak om goed te beginnen. Tegenstander was LSC 1890 D2, in het najaar werd er nog gewonnen van LSC 1890 D3; 2-4. Er werd gestart met de volgende namen: Daniël; Lars, Jetze, Jelle, Thijs; Tjitze, Thys-Siemen, René; Klaas, Folkert, Rinze-Jelle. Op de bank zat de weer fitte Herre-Klaas en thuis lag waarschijnlijk ook op de bank Jorrit, die helaas ziek was.

De eerste helft was een vermakelijke en spannende helft. De twee teams waren aan elkaar gewaagd en het was dan ook een kwestie van tijd voordat er voor de eerste keer gescoord ging worden. De eerste kansen waren voor Folkert en Rinze-Jelle, die hun directe tegenstanders er keer op keer uitliepen. Het schortte alleen aan de volledige scherpte voor de goal waardoor de nul op het scorebord bleef staan. Aan de andere kant was het na een paar speldenprikjes wel raak, in de opbouw werd snel druk gezet op de verdediging. Hierdoor werd de bal afgepikt en scoorde LSC de 1-0. OHH liet het er niet bij zitten en kwam al snel weer uit een van de vele uitbraken op 1-1 door Klaas. 5 minuten later was er de uitgelezen mogelijkheid om op 2-1 te komen maar Folkert schoot de toegekende penalty over de goal. En waar je zelf niet scoort valt hij wel aan de andere kant. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt door een aanvaller van LSC die omspeelde Daniël waardoor het 1-2 werd. Na weer een aantal kansen over en weer scoorde OHH vlak voor rust in de persoon van Rinze Jelle de toch wel verdiende 2-2.

De tweede helft was er een ander OHH te zien, waar voor rust nog met mooie combinaties tot kansen werd gekomen was het nu de ene na de andere bal die als een vuurpijl naar voren werd geschoten. OHH kwam niet onder de druk vandaan en mocht dan ook van geluk spreken dat LSC niet volledig scherp was. Twee keer werd de bal van de lijn gehaald, eerst door Thijs en later door Jelle. Daarnaast stond ook Daniël meermaals op de goede plek. En als de bal achter de verdediging viel kwam Daniël als volleerd ‘Manuel Neuer’ uit de goal om het gevaar in de kiem te smoren. Daar tegenover stond een half kansje voor Rinze Jelle in de tweede helft. Één minuut voor tijd kwam OHH dan toch nog een keer voor de goal bij LSC, Rinze Jelle bracht de bal voor de goal en de keeper van LSC tastte mis waardoor het voor Folkert een koud kunstje was om de bal in het lege goal te schuiven. Een enorme ontlading voor spelers en coaches. Meteen na de aftrap werd er dan ook afgefloten door de scheidsrechter.

Een hele goede eerste helft en een mindere tweede helft geeft OHH de eerste 3 punten in de nieuwe competitie. Over de gehele wedstrijd gezien misschien onterecht, maar daar zal niemand van OHH erg in hebben. Volgende week wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen een oude bekende; Heerenveense Boys.

Marten Wijnja