Nipte overwinning OHH JO15-1

Blauw-Wit – OHH JO15

Wij moesten zaterdag 12 Maart voetballen tegen Blauw-Wit in Leeuwarden. Het waren perfecte weersomstandigheden voor een potje voetbal, het zonnetje scheen en waaide niet te hard. Het veld lag er echter niet zo mooi bij. Hier hadden wij opbouwend veel last van, en doordat Blauw-Wit goed druk zette kwamen wij lastig aan voetballen toe. Blauw-Wit bleef door jagen en dit leidde tot een aantal gevaarlijke hoekschoppen. Maar doordat zij voor de aanval kozen kregen wij veel ruimte om te counteren. Een lange bal op Pieter leidde tot misschien wel de grootste kans tot nu toe. Maar doordat zij een snelle centrale verdediger hadden die het Pieter knap lastig maakte, moest Pieter overhaast schieten en de bal ging hierdoor net voorlangs. Na deze kans kwamen we steeds beter in de wedstrijd, maar goed voetbal zat er nog niet in. Een zeldzame goede aanval van ons zorgde ervoor dat we eindelijk weer eens voor het doel kwamen, maar onze tegenstander verdedigde goed. De bal viel via de verdediging nog wel af tot mark. Die het van een afstandje of 20 meter maar eens probeerde, jammer genoeg ging dit goede schot net naast. Blauw-Wit slaagde er inmiddels niet meer goed in naar voren te komen, maar op een counter van Pieter en een schot van Jesse lukte dat ons ook niet. We probeerden weer eens op te bouwen maar door een communicatiefout lukte het juist Blauw-Wit om een kans te creëren. De spits van de leeuwarders drukte af en nu stonden we toch met 1-0 achter. We probeerden in de laatste vijf minuten nog de score gelijk te trekken, en dat lukte bijna. Een goede combinatie zorgde ervoor dat Jesse volledig vrij kwam te staan en hij schoot de bal in het net. Maar helaas werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Daarmee eindigden we de eerste helft met een 1-0 achterstand.

In de rust bespraken we de eerste helft nog maar eens, en we waren het er over eens dat opbouwen niet ging lukken. We moesten op een andere manier zien te scoren: een lange bal op Pieter en hoog druk zetten moest de wedstrijd voor ons omdraaien, en deze tactiek betaalde uit.

Na vijf minuten spelen in de eerste helft trok Pieter de score gelijk. Door hoog druk zetten wist hij tussen de verdedigers en de keeper te komen. Hij pikte de bal op en schoof de bal onder de keeper door. Dit gaf ons vertrouwen om nog maar eens een schepje er bovenop te doen. Een schot van buiten de zestien van Jesse vloog net over en nog een paar kansen om te scoren volgden, maar nog zonder resultaat. Na een aanval van Blauw-Wit was we veel ruimte achterin bij de leeuwarders. Een lange bal op Pieter, van de voet van Jesse zorgde er voor dat we konden counteren. Pieter rende naar de cornervlag en wist de bal nog goed voor te zetten. Nadat een verdediger de bal nog aanraakte viel de bal perfect voor mijn voeten en ik kon de bal zo binnen tikken. We stonden dan toch eindelijk 1-2 voor. Maar nu stonden we voor een moeilijke keuze: moesten we gaan verdedigen, of toch proberen er nog een te maken. We kozen ervoor met meer man te gaan verdedigen en met Lars en Pieter te gaan Counteren. Het verdedigende spel van ons en vele strijd van beide kanten zorgde ervoor dat Blauw-Wit een aantal vrije trappen kreeg. Na de zoveelste overtreding van onze kant werd uitgerekend Bert er uit gestuurd, hij had nog geen overtreding begaan. Blauw-Wit had dus nog een paar vrije trappen gekregen. Maar de meest gevaarlijke was in de laatste minuut. Een hard schot die richting de linkerbovenhoek vloog werd knap weggebokst door Geert. Maar hierdoor kwam de bal voor de voeten van Blauw-Wit en zij scoorden, gelukkig voor ons stonden ze buitenspel. De arbitrage lette goed op en keurde de goal af, en zo wisten wij op het nippertje te winnen van Blauw-Wit.

Herre Bosma