Nipte oefennederlaag voor OHH JO15-3

Een oefenpotje in Oudega

He he, de winter loopt op zijn eind. Nou ja, het is best nog wel koud langs de lijn.

Maar uit de wind van de dug-out is het wel uit te houden om weer naar de prestaties van de jongens van  OHHJO15-3  te kijken.

Op zaterdag 18 februari  hadden we een oefenpotje tegen LSC JO15-5, een oude bekende uit de najaarscompetitie.   De vorige keer was de eindstand 1-1. Er stond echter toen een behoorlijk briesje, windkracht 6.

Wat zou het vandaag worden een mooi potje of……

De fluit wordt gehanteerd door Frans Veldmans  en zo rond half elf klinkt het eerste signaal. We begonnen wat onwennig aan de wedstrijd,  De voorhoede was gehusseld  en ook op de posities van de voorstoppper en midmid waren wat positiewisselingen (probeersel ). Daardoor was het wat onwennig voor een aantal spelers op het veld, hetgeen terug te zien was in de spel.

Maar gelukkig hebben we Thom. Er kwamen wat schoten op hem af, die zeer goed door hem uit het doel werden gehouden.  Maar helaas gingen we niet ongeschonden de rust in .

LSC creeërde de ene na de andere kans. Na ongeveer een kwartier spelen werd het 0-1.. We probeerden het wel, maar een echt lekkere aanval opzetten, lukte niet echt. Gaandeweg de eerste helft kwamen we wel steeds dichter bij een goal. Een paar hoekschoppen en opgezette aanvallen gingen langs de verkeerde kant van de palen. Of belandden in de handen van hun keeper, die ook niet verkeerd stond te keepen. Met enig geluk had LSC,  toch de 0-2 en de 0-3  nog in de eerste 35 minuten op de slof.

In de rust stond de thee klaar van Lutske. Na de thee ontstond er een hele andere wedstrijd. Misschien door de wind, was er een beter tweede helft. Er was rust in het spel;  er lukte niet veel meer bij LSC, wat ons wel goed uitkwam natuurlijk. Het begon lekker te draaien. De 1-3 werd er door Mark fraai in geschopt.  Dit gaf  de jongens het gevoel  dat ze konden winnen. Een mooi hoekschop van Sander en bijna de 2-3. Helaas niemand bij de tweede paal om de bal van richting te laten veranderen  dus  de bal vloog voor langs. Maar niet veel later een mooie vrije trap van Jouko, 25 meter minstens van de goal.  Ze hadden een lange keeper en deze redde maar tenauwernood. Wauw, wat  een mooi schot. Het schot had meer verdiend, net onderkant lat. Maar dan kort daarna was het toch weer raak. Mark met de 2-3, lekker Markie, zou Anne Venema wel roepen. Er zat meer in, nog een bal op een meter van de lijn en een scrimmage volgde. Wie zet zijn voet er tegen,  de spanning is om te snijden. Langs de lijn schreeuwen de leiders van LSC het uit NEEEE.

En nee werd het. De bal wordt weggewerkt door kunst en vliegwerk. Helaas,  MMM jammer. Een gelijkspel had een meer terechte uitslag geweest.

Helaas een kleine nederlaag. 2-3 is de eindscore.

Maar we zijn klaar voor de voorjaars reeks laat de competitie maar beginnen.

 

Bouwe Meinsma