Monsterscore bij OHH JO19-1 – ONB JO19-1

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   ONB JO19-1

Op een warme zaterdagmorgen 12 mei moest OHH het opnemen tegen ONB JO19-1. ONB is een laagvlieger in de competitie. De ploeg uit Drachten behaalde zes punten uit tien competitieduels. OHH staat op een keurige vijfde plaats. Bij OHH ontbraken Jorn Feenstra en Robin Spitters. Omdat de JO17-1 zelf moest voetballen, ging Andries Visser van de JO17-2 mee als wisselspeler.

De wedstrijd kende een onrustige beginfase. Er werd aan beide kanten slordig gevoetbald. Toch bleek wel dat OHH over wat meer voetballende kwaliteiten beschikte dan ONB. OHH kwam dan ook op voorsprong. Hylke Piso kopte de bal binnen uit de rebound, nadat de keeper eerst een schot van Rick de Boer nog wist te keren; 1-0. Kort daarna werd het 2-0: Hylke Piso kreeg de bal net niet goed mee na een dieptepass, maar hij wist de bal nog wel terug te leggen op Fokke Walinga en hij wist te scoren. Zo leek er dus niets aan de hand voor OHH, maar ONB kwam al snel terug in de wedstrijd. De verdediging van OHH kon de bal na een hoekschop niet adequaat wegwerken waarna een speler van ONB de afvallende bal binnenschoot; 2-1. Snel daarna herstelde Jetze Wiersma de marge echter alweer met een goed schot; 3-1. Door een grote dekkingsfout van OHH, kwam ONB echter voor de tweede keer terug in de wedstrijd. Tegen het schot van de rechtshalf kon Geert Jorrit van der Bij nog wel zijn vingertoppen krijgen, maar toch ging de bal erin. Een paar minuten later kreeg Rick de Boer een goede kans op een doelpunt. Zijn kopbal ging alleen wel richting het verkeerde doel, maar Geert Jorrit van der Bij was alert en tikte de bal uit het doel. Voor OHH kreeg Hylke Piso een grote kans, maar alleen voor de keeper kreeg hij de bal er deze keer niet in. Toch was de ruststand 4-2, want met een bekeken schuiver maakte Jetze Wiersma zijn tweede van de ochtend.

Na de pauze was de eerste kans voor Jelle Rein Brouwer, maar oog in oog met de keeper schoof hij de bal naast het doel. Hylke Piso zorgde er even later voor dat het wel 5-2 werd. Op inzet knokte hij zich langs een verdediger en schoot hij de bal tegen de touwen. Daarmee was de mooie dag voor Piso nog niet ten einde, want na een voorzet van Fokke Walinga kon hij ook nog eens ongehinderd de 6-2 binnenschieten. ONB deed hierna nog iets terug na een knappe individuele actie van de rechtsbuiten; 6-3. De ploeg uit Drachten geloofde echter niet meer in een wonder en liet OHH vrijuit combineren. Hylke Piso prikte er nog maar eens een doelpuntje bij. Het betekende de 7-3 en zijn vierde treffer van de wedstrijd. Topscorer Rick de Boer stond nog niet op het scoreformulier, maar daar kwam verandering in toen hij twee man van ONB opzij zette en met een hard schot de doelman passeerde; 8-3. Het slotakkoord was voor Fokke Walinga die oog in oog met de doelman de bal in de goal schoot; 9-3. De scheidsrechter maakte hierna een einde aan het doelpuntenspektakel. Na de 8-1 tegen Minnertsga/St. Jacob en de 8-2 tegen FC Harlingen is dit al de derde monsterscore voor OHH in deze competitie. OHH blijft op de vijfde plaats staan. Volgende week speelt OHH de uitwedstrijd tegen BergumBCV JO19-2.

 

Arjen Visser