LSC 1890 JO19-1 veel te sterk voor OHH JO19-1

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   LSC 1890 JO19-1

Nadat OHH vorige week een verdienstelijk puntje haalde tegen IJVC/Blauwhuis, moest OHH op 7 oktober aantreden tegen LSC 1890 JO19-1. Eerder dit seizoen speelden deze teams ook al tegen elkaar, toen won LSC de bekerwedstrijd met 5-1. De ploeg uit Sneek wist zijn eerste twee competitiewedstrijden ook te winnen. OHH is dus gewaarschuwd.

De start van OHH was niet slecht: het was dan wel vooral tegenhouden wat OHH moest doen, maar dat deed het prima. Sterker nog: OHH kreeg een goede mogelijkheid op de openingstreffer: bij LSC ging het namelijk fout in de opbouw waardoor Fokke Walinga alleen op het doel afkon. De keeper van LSC bleef echter goed naar de bal kijken en wist de inzet van Walinga tegen te houden. LSC had duidelijk het heft in handen en een doelpunt kon eigenlijk ook niet uitblijven. Na ongeveer 20 minuten viel de eerste goal dan ook: een lange bal van achteruit werd goed meegenomen door de spits van LSC die doelman Geert Jorrit van der Bij passeerde; 0-1. Niet veel later kreeg OHH via Sander Sijbranda een enorme kans op de gelijkmaker, nadat de doelman van LSC de bal in eerste instantie niet wist te klemmen. Het schot van Sijbranda, op slechts enkele meters van het doel, werd echter katachtig gepakt door de doelman van LSC. Een treffer viel er wel aan de andere kant: de linksbuiten van LSC draaide naar binnen toe en schoot via de vingertoppen van Geert Jorrit van der Bij raak; 0-2. Vlak voor de pauze liep de score nog verder op: Jorn Feenstra beging op de rand van het strafschopgebied een overtreding. De vrije trap die vervolgens werd toegekend werd mooi in de hoek geschoten door een speler van LSC; 0-3.

Na de pauze ging LSC verder met het maken van doelpunten. Na een minuut of tien in de tweede helft kreeg OHH een corner, deze werd echter makkelijk gepakt door de keeper van LSC. OHH stond op dat moment achterin een op een te verdedigen. De doelman speelde daarom een lange bal naar de spits die in één keer naar het OHH doel kon lopen en kon scoren; 0-4. Enkele minuten later was het zelfs 0-5: een corner werd uitstekend binnengekopt door oud-HJSC speler Sander Gerbrandy. Een eretreffer kwam er nog wel voor OHH, hoewel deze niet door OHH gescoord werd. Een miscommunicatie in de verdediging van LSC leverde namelijk een eigen doelpunt op; 1-5. Met een van richting veranderd schot had LSC de marge echter snel weer hersteld; 1-6. De eindstand zou uiteindelijk 1-7 zijn, doordat LSC ook nog een penalty benutte. OHH staat op dit moment op de voorlaatste plaats in de eerste klasse. Volgende week gaat OHH op bezoek bij Workum JO19-1.

 

Arjen Visser