Knappe overwinning OHH JO19-1

Dronrijp/Foarút JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Nadat OHH vorige week de eerste overwinning van het seizoen boekte, moest het op 4 november aantreden tegen Dronrijp/Foarút JO19-1. De thuisploeg stond op 5 punten, terwijl OHH in de eerste vijf wedstrijden 4 punten behaalde. Er werd dus een spannende wedstrijd verwacht. OHH moest het wel stellen zonder Vincent Rooseboom, Mark Walinga en Wietze Wempe. Hierdoor had OHH slechts één wisselmogelijkheid.

Zoals verwacht waren beide teams ongeveer even sterk. Dit resulteerde in een duel dat zich met name afspeelde op het middenveld. Kansen waren schaars. Jetze Wiersma probeerde het een keer voor OHH, maar de doelman van Dronrijp/Foarút kwam niet in de problemen. Voor de thuisploeg kopte de spits de bal over het doel. Halverwege de eerste helft werd Jorn Feenstra op de bon geslingerd voor een stevige, maar nuttige overtreding. Vlak voor de pauze kregen beide teams toch nog een goede kans om de score te openen: zo kon de linkshalf van Dronrijp/Foarút van dichtbij aanleggen, maar zijn schot werd gered door doelman Geert Jorrit van der Bij. Aan de andere kant leek Fokke Walinga alleen op de keeper af te kunnen, maar op het laatste moment werd hij toch nog van de bal gezet. Voor de pauze werd er dus niet gescoord.

Dronrijp/Foarút begon goed aan de tweede helft. De thuisploeg had al een goede mogelijkheid gemist, maar na ongeveer vijf minuten spelen in de tweede helft was het toch raak: Thomas Bethlehem wilde de bal wegwerken, maar raakte hem verkeerd waarna de bal bij een speler van Dronrijp/Foarút in de voeten kwam die daar wel raad mee wist; 1-0. Even was OHH van slag, maar langzaam maar zeker herpakten de bezoekers zich. Uiteindelijk resulteerde dat in de gelijkmaker: Jetze Wiersma stuurde Jelle Rein Brouwer weg die eerder bij de bal was dan de doelman van Dronrijp/Foarút waarna hij de bal in het doel kopte; 1-1. Niet veel later ontsnapte Jorn Feenstra aan zijn tweede gele kaart toen hij de doelman van Dronrijp/Foarút hinderde bij het uittrappen. De scheidsrechter was echter coulant en OHH kon dus gewoon verder met 11 man. Laat het nou net diezelfde Feenstra zijn die een belangrijke rol speelde bij de tweede treffer van OHH, zijn lange bal kwam namelijk bij Fokke Walinga die vervolgens langs zijn tegenstander snelde en de bal in het doel schoot; 1-2. Dronrijp/Foarút ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. OHH kwam in de slotfase nog tweemaal goed weg: eerst kopte de spits van Dronrijp/Foarút op de lat en vervolgens schoot de linksbuiten in kansrijke positie net voorlangs. Scoren lukte Dronrijp/Foarút echter niet meer waardoor OHH zijn tweede competitieoverwinning pakt. OHH staat nu op de zevende plaats. Volgende week ontvangt OHH koploper GAVC in Heeg.

 

Arjen Visser