Knappe overwinning OHH JO15-3 in Woudsend

Woudsend JO-15-1  –  OHH JO15-3

Wat een weer is het vanmorgen, zeg. Er staat een behoorlijke zuidwester, windkracht 5 en wat het nog onaangenamer maakte, was de REGEN.

We starten deze competitie met een uit-wedstrijd in Woudsend. De jongens zijn gebrand op een overwinning, want er werd in het najaar tijdens een oefenpotje in november onder het genot van een lekker zonnetje verloren van dit team.

0, 1, of 3 punten, wat zal het worden?

We starten wel lekker. Er ontstaan wat kansjes heen en weer en we zijn iets feller dan de tegenstander. De eerste helft spelen we met de wind in de rug.

Na 12 minuten komt het eerste bordje aan het scorebord te hangen. Het is Detmer die de openingstreffer op zijn naam mag schrijven, top.

Helaas is de vreugde van korte duur, want opeens komt Woudsend er razend snel uit. Balverlies van een hardwerkende Jetze leidt 1-1 in.

En onze Alex die vandaag rechtsachter speelt, kan niet twee man stoppen. Hierdoor ontstaat er mooie schietkans voor de linksvoor. Dit schot is onhoudbaar voor Thom, dus komt de 1-1 op het scorebord hangen. Geen man overboord, de wedstijd duurt nog ongeveer een uur.

Na 20 minuten spelen, krijgt Monze de bal na deze goed onderschept te hebben. Monze dribbelt deze naar voren en precies op het goede moment, speelt hij de spits Reinold aan.

Reinold ziet Sander vrij staan en legt hem mooi voor zijn rechterbeen neer. Sander twijfelt deze keer niet lang en schiet de bal richting de tweede paal, goal. Woudsend komt er niet aan te pas in deze fase van de wedstrijd. We krijgen de ene na de andere hoekschop. Helaas wordt er niet één verzilverd. Na 25 minuten spelen, valt dan toch de 1-3 binnen. Reinold wordt met een hoge bal aangespeeld en wil deze controleren, wat gelukkig niet helemaal slaagt. De bal komt op zijn rechterknie terecht en wordt van richting veranderd en over de keeper heen gewerkt. Dit is echter nog niet genoeg en dat ziet de oplettende Mark. En zo ontstaat de ruststand 1-3.

Het advies in de rust is, let op voor de counter en de bal laaghouden, we spelen immers ook tegen de wind vandaag. Woudsend trapt af. Mark gaat er fel op af en de bal rolt. Na achter tot aan de keeper toe. Is dit hun tactiek? Om ons uit de tent te lokken en dan op de counter te spelen?  Nee, achteraf de wedstijd gezien niet. De jongens van OHH geloven er in dat de winst mee naar huis wordt genomen. Maar toch is er na 5 minuten spelen een mooie aanval van Woudsend en mooi afgerond door de links voor. Ach, wat maakt het ook uit als je zo staat te spelen als team. Reinold maakt dan ook een mooie goal. Daarna zijn we wat ongelukkig. De bal wil maar niet meer tussen de palen. Voor langs of nog dichter bij een doelpuntje als de paal wordt geraakt. Soms brengt de lat de redding voor woudsend.

En dan zul je altijd zien. Dan krijgen ze een onterechte penalty tegen. En ja, die wordt zeer goed genomen. Hierdoor krijgt de tegenstander weer hoop. Maar zou dat terecht zijn?

Dan wordt het toch nog spannend in de slotfase, denk je. En wordt er vanuit onze dugout geroepen om af te fluiten. Maar gelukkig voor Jetze wordt er nog niet afgefloten, want zijn loon naar werk komt dan nog in de laatste minuut. Er komt nog een lekkere aanval via links en opgezet door Mark. Die wil zelf schieten en hij doet dit ook. Dat schot wordt weer gekeerd, maar niet lekker weggewerkt. Dit word Jetze zijn grote kans en en en………….en ja hoor, hij maakt hem. Hij pakt zijn goal mee vandaag.

Had de scheids nou toch maar afgefloten, dachten de jongens van Woudsend.

De drie punten gaan mee naar huis.

Bouwe Meinsma