Klinkende overwinning voor OHH JO17-1 in laatste wedstrijd

OHH JO17-1 – Heerenveen JO17-2

 

Zaterdag 26 mei 2018 staat de laatste competitiewedstrijd op het programma voor OHH JO17-1. In deze thuiswedstrijd valt er ook nog wat te winnen. Als er namelijk gewonnen wordt gaan we Heerenveen voorbij op de ranglijst en eindigen we op een 7e plek. Friso en Gosse hebben zich afgemeld, Pieter van de C1 was weer bereid om ons te helpen dus twee man op de bank. Vandaag is de complete staf aanwezig, Trainers Lammert en Keimpe, inval coach Haiko en leider Jacob, de laatste twee mogen hun vlagkunsten elk een helft etaleren. De wedstrijdbespreking is lekker kort, er wordt nog een pooltje gelegd qua voorspelling van de uitslag, en na slap geouwehoer om de geit van de Wiersma’s gaan we beginnen.

 

Heerenveen probeert ons vast te zetten wat ook aardig lukt, en met vlot combinatiespel met veel door bewegende mensen voetballen ze vrij aardig. Maar eigenlijk is dat bij veel wedstrijden van OHH JO17-1 zo, tegenstanders zijn meestal technisch iets beter en dat mogen ze dan eerst ook even laten zien. Dan komen we zelf meestal ook op stoom met werklust, strijd en regelmatig ook met goed voetbal. Zo ook deze zaterdag, Heerenveen is uitgeraasd, geen kans gehad, en na de ingelaste drinkpauze zijn het de mannen van OHH die het heft in handen nemen. Jesse krijgt de bal op 20 meter van het doel, speelt zich goed vrij en pegelt hem achter de keeper in de verre hoek, 1-0.

Daarna regent het kansen Een voorzet van Egbert gaat via Lammert zijn onderbuik niet in het doel maar in de handen van de keeper. Herre schiet een niet te missen kans op de paal, en Berend zijn kopbal beland op de deklat. Een vrije trap levert dan eindelijk wel de 2-0 op. Jesse staat op 35 meter van het doel, weer op de lat, maar deze ketst terug het veld in waardoor het een makkie is voor Herre om het leer binnen te schieten.

 

Na de rust wordt er gewisseld, Pieter en Rutger komen er in voor Aizo en Roelof. Egbert wordt de diepte ingestuurd, schiet op doel maar de keeper slaat hem terug naar Egbert. Die geeft daarna een mooie voorzet en geitenhoeder Lammert kan de 3-0 op zijn naam schrijven. De meeste spelers van Heerenveen laten het wat lopen, waardoor er nog meer kansen voor OHH ontstaan. Pieter schiet een bal over na een snelle rush via de linkerkant. Er wordt weer gewisseld, na de drinkpauze nemen Jesse en Herre plaats op de bank. Tijdens de pauze is besproken dat drie veldspelers dit seizoen nog niet hebben gescoord, het zou mooi zijn als het team deze jongens in stelling kan brengen om deze goals te laten maken.

En ja hoor, de eerste beste voorzet van de goed spelende Berend kan binnen worden geschoten door Rutger, 4-0. Een mooi afscheid voor de met voetbal stoppende linksback.

Heerenveen heeft hierna waarachtig een kansje maar deze gaat naast. Berend is ook nog op zoek naar zijn doelpunt maar schiet net voorlangs. Maar dan kan de rechtsback toch ook zijn doelpunt bijschrijven, uit een vrije trap van Egbert kan Berend hem prima inkoppen, 5-0.

Nu is het nog laatste man Sjoerd die op de nul staat, Er wordt van alles voor gedaan om hem in stelling te brengen, één werkelijk goede kans voor Sjoerd levert dat uiteindelijk maar op, geen doelpunt voor de sluitpost.

 

Al met al een zeer goede wedstrijd gespeeld waar Heerenveen niet de drang had om ons onder hun te houden. Door een stevig verlies van Blauw wit’34 eindigt OHH zelfs nog in het linker rijtje op de verdienstelijke 6e plek in de 1e klasse (promotiepoule). Naar ons vermogen een prima resultaat, een paar keer maar met 1 doelpunt verloren, twee gelijke spelen en mooie verdiende overwinningen hebben ons een prima voorjaar gebracht.

Op de afsluitende BBQ zal het een en ander wel geëvalueerd worden, waarna het team uit elkaar gaat. Jesse, Bert, Aizo en Herre blijven in de B’s, Rutger en Roelof stoppen, en Jelger, Sjoerd, Mats, Lammert, Egbert, Gosse, Berend en Friso stromen door naar de A junioren. Trainer Lammert neemt een sabbatical, Keimpe blijft trainer, Haiko zal wel beschikbaar blijven als stand-in en de op het wedstrijdformulier genoemde teammanager is er nog niet uit. Eerst maar genieten van de zomerstop, Oant sjen!!

Jacob Wiebenga