Keimpe Brander

Hallo, ik ben Keimpe Brander. Ik ben 22 jaar oud en woonachtig in Heeg. Ik studeer aan de academie voor lichamelijke opvoeding (ALO). Tijdens mijn ALO periode heb ik trainer-coach voetbal 3 gehaald en heb ik de ambitie trainer-coach 2 te gaan doen. Inmiddels zit ik het in het vierde jaar en heb ik al leuke ervaring op mogen doen. Door de ALO ben ik er achter gekomen dat ik het geweldig vind om invloed te kunnen uitoefenen op de ontwikkeling van de kinderen. Het is mooi om te zien hoe kinderen in een korte tijdbestek zich ontwikkelen in een bepaalde tak van een sport.

Voetbal is mijn grootste passie. Op dit moment speel ik bij VV Heeg in het tweede. Ik heb in de jeugd van VV Heeg gezeten en ik mocht nog een jaar onder de fusie van OHH voetballen. Tijdens mijn jeugd periode heb ik ook op enkele voetbalscholen gezeten. Op deze voetbalscholen irriteerde ik mij achteraf aan de hoeveelheid voetballers in een groep met één trainer. Hierdoor was er weinig individuele aandacht tijdens de trainingen. Ik vind dat individuele aandacht belangrijk is voor het proces voor een voetballer.  

Ik zocht een manier waarbij ik mijn passie kan combineren met mijn toekomstige werk. Hierdoor ben ik de voetbal academie begonnen. Ik krijg nu de mogelijkheid om het ontwikkel proces van jonge voetballers te beïnvloeden, wat ik persoonlijk geweldig vind. Op deze academie staat individuele aandacht voor op, zodat er veel aandacht is voor het proces van een voetballer.

Samen met de andere trainers maken wij een zo goed mogelijk programma, waarbij de jongens en meisjes een leuke maar leerzame periode mogen hebben. Ik hoop dan ook dat jullie een plezierige maar leerzame tijd hebben op de voetbal academie.