Karakterloos OHH JO19-1 kansloos onderuit

SWZ/BOSO Sneek JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 3 september stond voor OHH de tweede bekerwedstrijd op het programma. De eerste bekerwedstrijd eindigde voor OHH in mineur, aangezien een voorsprong in de slotfase werd weggegeven. SWZ had minder problemen in hun eerste wedstrijd: Balk/Sleat JO19-2 werd met maar liefst 8-0 aan de kant gezet.

 

Al snel werd duidelijk dat het een lastige middag zou gaan worden voor OHH. SWZ combineerde makkelijk zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. In de 6e minuut kwam de thuisploeg ook op voorsprong: na een lange aanval dook opeens een aanvaller van SWZ alleen op voor het doel en hij rondde rustig af; 1-0. OHH beperkte zich tot verdedigen en hield lang goed stand. Na ruim een half uur viel toch de 2-0: met een korte kapbeweging verraste de spits van SWZ drie verdedigers van OHH en hij schoot vervolgens prima binnen. In de slotfase van de eerste helft viel er ook nog een derde treffer: de rechtsachter van SWZ kreeg alle ruimte en met zijn afstandsschot verraste hij doelman Lars Palijama.

 

In de tweede helft trachtte OHH het accent wat meer te leggen op de aanval. Dit kwam echter totaal niet uit de verf. Vele spelers zaten er al doorheen en kregen lichte pijntjes. OHH kon het SWZ geen moment moeilijk maken en dus was het wachten op een vierde treffer. Deze viel uiteindelijk ook, via de linksbuiten; 4-0. SWZ had de score in het vervolg nog wel verder op kunnen laten lopen, maar de thuisploeg mistte ook de nodige kansen. Halverwege de tweede helft viel het eerste en enige schot van OHH op doel te noteren: een vrije trap van Marko Hoekstra werd prima uit de lucht geplukt door de keeper van SWZ. In de laatste minuten liep de score ook nog verder op: twee fouten achterin bij OHH werden genadeloos afgestraft; 6-0. Dit is ook de eindstand. SWZ was duidelijk een maatje te groot. OHH moet er echter wel voor zorgen dat het er 90 minuten voor blijft gaan. Juist in dit soort wedstrijden is het belangrijk om op moeilijke momenten karakter te tonen en dat ontbrak er helaas aan. Aanstaande dinsdag speelt OHH de laatste bekerwedstrijd. De wedstrijd gaat echter nergens meer over: Balk/Sleat en OHH verloren hun beide wedstrijden en zijn dus allebei al uitgeschakeld in het bekertoernooi.

 

Arjen Visser