Hoofdklassedebuut OHH JO19-1 levert overwinning op

OHH JO19-1 – Meppel/Alcides JO19-2

Voor dat het vernieuwde OHH JO19-1 op zaterdag 21 september hun eerste wedstrijd in de competitie hebben gespeeld zijn er al een paar oefenwedstrijden afgewerkt en twee bekerwedstrijden.  De eerste oefenwedstrijd was op 17 augustus in Harlingen tegen Zeerobben JO19-1. Deze werd na een zeer goede eerste helft , een penalty en drie kansen raak, redelijk gemakkelijk gewonnen met 1-5. De tweede beproeving was andere koek tegen divisionist ONS JO19-1. Bijna zelf geen kans gehad om te scoren, ONS daar in tegen een vracht, maar we konden het houden op 0-6 verlies. De eerste bekerwedstrijd op 7 september vond weer plaats in Harlingen tegen nu een veel completer Zeerobben. In het eerste bedrijf compleet overlopen en afgetroefd op snelheid en goed voetbal van de thuisclub, na de rust was het evenwichtig maar de ruststand bleef staan, 4-0. Twee weken later kwam divisionist Urk JO19-1 op bezoek in Heeg. Het eerste half uur stonden we met de rug tegen de muur maar het bleef die periode bij 1 tegentreffer. Een penalty bracht ons op 1-1 voor rust. Na de thee waren we sterker en lopen we uit naar 3-1, een kwartier voor tijd maakt Urk 3-2 maar uiteindelijk spelen we de wedstrijd gecontroleerd naar het winnende eindsignaal. Een mooie pot voetbal en we helpen hierdoor Zeerobben een ronde verder in de beker.

Zo gezegd dan 21 september de eerste competitiewedstrijd, in de Hoofdklasse dit seizoen. Gewoon proberen, de afgelopen jaren hebben de jongens altijd meegedaan in de bovenste regionen van de 1e klasse en nu er vrije inschrijving voor de Hoofdklasse was kunnen we ons meten op weer een treetje hoger. Meppel JO19-2 komt op bezoek, ook een combiteam van Meppel en Alcides. Trainer/Coach Thomas is op vakantie, maar met hulp van Haiko denkt teamleider Jacob het wel te kunnen redden. Tegen Urk is het ook geslaagd, al was toen Keimpe zijn assistent. Zolang er geen lastige tactische vragen worden gesteld maar er hard gewerkt en slim gevoetbald wordt net zoals vorige week, is er vertrouwen dat we de drie punten in Heeg kunnen houden.

Als na zo’n tien minuten Jesse zijn eerste schot over het doel gaat begint ook Meppel met leuke combinaties richting Mats zijn doel te komen. Een gevaarlijke kopbal gaat maar net voorlangs en na een snelle uitbraak gaat het schot ruim over. Het spel vindt vooral plaats op het middenveld, maar vooral oppassen om niet te gretig te zijn, de linies zijn met sommige aanvallen helemaal uit elkaar gespeeld en zijn er teveel mensen voor de bal. In minuut veertig heeft OHH een corner, deze wordt eerst weggewerkt door Meppel maar Lammert kan oppikken en als Egbert het duel kan winnen en de bal breed legt op de vrijstaande Jelger, schiet die hem perfect binnen, 1-0. Friso heeft nog de kans om voor rust de score te verdubbelen maar zijn schot gaat voorlangs. Nadat Meppel nog een keer hoog over schiet klinkt het rustsignaal. Meppel begint voortvarend en probeert in het begin van de tweede helft hoog druk te zetten, een vrije trap twee meter buiten de zestien is hun verdienste. Deze gaat maar net naast en ook nog uit een prima aanval wordt een kopbal van een Meppelse spits naast gekopt. Na een kwartier is de druk weg en begint OHH weer goed te voetballen. Het duurt tot de 75e minuut voordat dit wordt omgezet in een doelpunt, Friso wordt diep gestuurd en rond fraai af, 2-0. Vijf minuten later is het gespeeld als de ingevallen Lars na een prima combinatie met Herre het net wederom laat bollen, 3-0. Een mooie wedstrijd met bij vlagen goed voetbal, een terechte overwinning.

Jacob Wiebenga