Hoekschoppen worden OHH JO19-1 fataal

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Workum JO19-1

Op zaterdag 1 april moest OHH aantreden tegen koploper Workum. Workum heeft zes punten voorsprong op de nummer twee, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. OHH staat op de voorlaatste plaats. Eerder dit seizoen kwam OHH in Workum nog op een 0-1 voorsprong, maar Workum kwam toen sterk terug en won met 4-2.

 

Al snel ontwikkelde zich een spelbeeld dat te verwachten was: Workum probeerde druk te zetten richting de goal van OHH. OHH beperkte zich vooral tot verdedigen en deed dat niet slecht. Natuurlijk kon OHH niet elke aanval van Workum afstoppen, maar dan stond er altijd nog doelman Lars Palijama, die met enkele knappe reddingen de brilstand nog even consolideerde. Halverwege de eerste helft kwam Workum toch op voorsprong: een corner kon niet goed worden verwerkt door OHH, waarna de aanvoerder van Workum de 0-1 tegen de touwen kopte. Niet veel later dacht Workum ook een tweede treffer te maken, maar doelman Lars Palijama hield de bal nog net voor de lijn tegen. Het lukte OHH niet om voorin gevaarlijk te worden waardoor de ruststand 0-1 was.

 

Workum begon wat laks aan de tweede helft, hierdoor was OHH in de beginfase de betere ploeg. Helaas kon de doelman van Workum niet echt onder vuur genomen worden. De bezoekers leken hierna wakker te zijn geschud, want Workum oefende in het vervolg meer druk uit op het doel van OHH. De spits van Workum kreeg een goede mogelijkheid, maar hij schoot de bal naast. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd toch beslist en opnieuw werd een corner OHH fataal: wederom kopte een verdediger van Workum de bal erin; 0-2. In de slotfase kreeg OHH nog zijn beste mogelijkheid, maar Jetze Wiersma schoot, na een goede aanval over de rechterflank, over. Hiermee eindigde de wedstrijd dus in 0-2. Volgende week gaat OHH op bezoek bij de nummer twee, SWZ/BOSO Sneek JO19-2.

 

Arjen Visser