Het valt eindelijk eens de goede kant op voor OHH JO19-1

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   QVC JO19-1

Op zaterdag 3 december stond voor OHH de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegenstander QVC had voorafgaand aan dit duel 8 punten verzameld en had daarmee 3 punten meer dan OHH. Bovendien heeft QVC minder wedstrijden gespeeld. OHH speelde vorige week teleurstellend met 2-2 gelijk tegen Balk/Sleat, terwijl QVC niet in actie kwam.

 

OHH begon sterk aan het duel: al snel kreeg Wietze Wempe een goede kans op de openingstreffer, maar hij schoot voorlangs. Vervolgens stichtte Sven Mark Hofstra met enkele goede voorzetten vanaf de linkerkant gevaar, maar helaas voor OHH werd hier niet van geprofiteerd. In de 14e minuut kwam OHH toch op voorsprong: het was Jorn Feenstra die er met zijn tweede competitietreffer voor zorgde dat de ban werd gebroken; 1-0. OHH verzuimde echter om afstand te nemen van QVC door zijn kansen niet te benutten, hetgeen eigenlijk al het gehele seizoen het euvel is. Gaandeweg de eerste helft werd QVC ook steeds wat gevaarlijker, maar ook QVC bleek het vizier niet op scherp te hebben staan.

 

Na de pauze was OHH weer de bovenliggende partij. De opluchting was dan ook groot toen Jorn Feenstra er in de 54e minuut 2-0 van maakte waardoor OHH een marge te pakken had. OHH ging echter niet achteruit lopen en ging op zoek naar de beslissing en die beslissing kwam er in de 66e minuut: Marko Hoekstra schoot een vrije trap op fraaie wijze in het doel; 3-0. Vervolgens werd Urt Kamkien in de 70e minuut in de rug gelopen door een verdediger van QVC waardoor scheidsrechter Erro Hofstra genoodzaakt was een penalty toe te kennen aan OHH. Marko Hoekstra bleef koel vanaf 11 meter en zette OHH dus op een 4-0 voorsprong. Een ongekende weelde voor OHH dat dit seizoen al zoveel pech heeft gekend. Na de 4-0 verslapte OHH enigszins en kreeg QVC een aantal kansen om de score een dragelijker aanzien te geven, maar OHH wist de nul te houden waardoor het bij 4-0 bleef. OHH staat halverwege de competitie op 8 punten en bezet daarmee de voorlaatste plaats. Door deze overwinning heeft OHH echter wel weer de aansluiting gevonden met de ploegen die daar boven staan. Volgende week speelt OHH de laatste wedstrijd voor de winterstop in Sneek tegen LSC 1890 JO19-2.

 

Arjen Visser