Heroïsche wedstrijd Palijama, maar geen punten voor OHH JO19-1

TOP’63 JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 8 oktober moest OHH op bezoek bij misschien wel de sterkste tegenstander die OHH dit seizoen zal gaan treffen: TOP’63. Bij OHH ontbraken drie spelers in verband met blessures en werk. Urt Kamkien was echter wel weer terug na enkele wedstrijden vanwege een enkelblessure niet in actie te zijn gekomen.

 

OHH speelde deze wedstrijd in een 4-4-2 formatie in plaats van de 4-3-3 formatie die OHH eerder dit seizoen vooral hanteerde. De wedstrijd begon wat gezapig, maar na zo’n tien minuten kreeg TOP’63 de eerste mogelijkheden en het zouden zeker niet de laatsten zijn. OHH ontsnapte al snel toen een schot van Eelco Rijkens net naast de goal rolde. Na 13 minuten volgde toch de 1-0: Tijn van Breeden brak vanaf het middenveld door en scoorde beheerst. Drie minuten later werd de schade nog groter: na een niet adequaat weggewerkte hoekschop van TOP’63 werd de bal terug ingebracht waarna Tijn van Breeden ontsnapte aan de buitenspelval en wederom kon scoren; 2-0. OHH leek rijp voor de slacht, maar verdedigde in het vervolg gedisciplineerd waardoor TOP’63 moeite had deze muur te slechten. Met name de middenvelders Jelle Terpstra en Sander Sijbranda moesten veel defensieve meters maken, maar deden dit naar behoren. Toch kreeg TOP’63 voldoende kansen op meer doelpunten, maar gelukkig voor OHH keepte doelman Lars Palijama misschien wel de beste wedstrijd van zijn leven. Zeker vijf keer zijn er aanvallers van TOP’63 alleen voor het doel van Palijama opgedoken, maar telkens had de doelman een antwoord. Zodoende hield OHH de schade enigszins beperkt.

 

Na de pauze kwam OHH iets meer aan voetballen toe. Bovendien gaf het minder kansen weg dan voor de rust. Na ruim 65 minuten had Jetze Wiersma zelfs een goede mogelijkheid om OHH terug te brengen in de wedstrijd, maar hij kopte over. Ook Wietze Wempe en Marko Hoekstra kregen kleine kansjes, maar daar lag doelman Jesse Metselaar niet wakker van. Na ongeveer 70 minuten volgde er weer een fase waarin TOP’63 weer een paar goede kansen kreeg. Zo schoot linksbuiten Noah Groenendijk een keer net voorlangs en voorkwam Thomas Bethlehem even later dat diezelfde Groenendijk de bal binnen kon tikken na een scherpe voorzet van de rechterkant van TOP’63. Bovendien had OHH Lars Palijama onder de lat staan, die ook in de tweede helft de nodige reddingen uitvoerde. In de 89e minuut wist TOP’63 toch nog een keer te scoren: de voorzet van de rechtsbuiten van TOP’63 werd door Bouwe Visser prima binnengetikt; 3-0. Het kwaliteitsverschil tussen de beide teams was al met al groot, maar met een 3-0 uitslag heeft OHH de schade nog redelijk beperkt weten te houden. Volgende week weer een lastige wedstrijd voor OHH, het speelt dan namelijk thuis tegen SWZ/BOSO Sneek JO19-2

 

Arjen Visser