Harde nederlaag voor OHH JO19-1

OHH JO19-1 – LSC JO19-1

De inhaalwedstrijd tegen LSC staat vandaag op het programma. De vooraf gewaande kampioen van onze 1e klasse poule. Met dikke cijfers winnen is wat ze doen. Vandaag heeft coach Thomas een strijdplan bedacht om zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen en daar tegenover zelf wel een paar te maken. Door een enkelblessure is Friso niet in staat om mee te doen, maar Jesse en Pieter van JO17-1 zijn er wel bij, vier man op de bank is lekker ruim in ieder geval.

OHH probeert de boel vast te zetten bij de Snekers maar de eerste grote kans is voor LSC, na een mislukte sliding van Sjoerd moet Lammert ook nog alle zeilen bijzetten en kan gelukkig Geert de bal oppakken. De volgende mogelijkheid is aan de andere kant van het veld maar na een rush van Jelle Rein eindigt zijn schot in het zijnet. LSC schrikt van de geestdrift van de thuisploeg en moet dan in de 15e minuut ook daadwerkelijk de bal uit het net halen wanneer Robin de bal bij Rick krijgt en die hem vervolgens in het doel frommelt, 1-0. Helaas duurt de euforie maar van korte duur want LSC kan een lage strakke voorzet achter Geert schieten, 1-1. Maar als in de eerste beste aanval daarna Rick 1 op 1 komt met de keeper schiet hij hem keurig langs de goalie , 2-1. Dé kans op de 3-1 in de 35e minuut schiet de OHH spits maar net voorlangs, zonde. LSC zet nu ook weer aan en wil voor de rust nog de gelijkmaker forceren. In de voorlaatste minuut, met een schot op de paal, zijn ze er dichtbij. In de allerlaatste seconden krijgen zij nog een vrije trap net buiten de zestien. Als de neergezette muur uit elkaar springt en dus een gat ontstaat voor de harde inzet is Geert kansloos, 2-2.

In de kleedkamer wordt besloten om de ingezette tactiek voort te zetten want we spelen een prima wedstrijd. Berend, die kampt met lichte hamstring klachten gaat er uit voor Gosse. Mark en de twee B spelers worden later in gebracht.

Helaas valt er na drie minuten al weer een tegendoelpunt, we kijken nu voor het eerst tegen een achterstand aan, maar toch blijven we goed voetballen. Maar als Egbert zijn schot in de 65e minuut gepakt wordt door de keeper en bij de tegenaanval Gosse in de hoek wordt uitgespeeld, de aanvaller de bal laag voorzet en simpel door de spits tegen de touwen kan worden geschoten is het geloof op een goed resultaat weg. De doelpunten vallen nu als rijpe appelen, gelukkig kan er nog worden voorkomen dat de dubbele cijfers op het scorebord komen te staan, uiteindelijke uitslag: 2-9.

Na een uur prima te hebben gevoetbald, en zelfs twee keer op voorsprong gestaan, moesten de mannen van OHH toch hun meerdere erkennen en neemt LSC de drie punten en een kofferbak vol doelpunten mee naar Sneek. Even uithuilen, genieten van het mooie weer en dan over twee weken het maar weer opnieuw proberen. Dan is Leovardia A1 uit Leeuwarden de tegenstander. Hopelijk is er dan net als vandaag weer veel publiek en kunnen we wél laten zien dat we best van een stadsteam kunnen winnen.

Jacob Wiebenga