Handbaluitslag bij OHH JO15-1

Zaterdag 20 augustus begon voor JO15-1 (C1) de bekercompetitie al. Dit team speelt 1e klasse A-categorie, dus begint de reguliere competitie al op 3 september. Voor die tijd moeten er drie bekerwedstrijden worden gespeeld en vandaag dus al de eerste, tegen SWZ C1 (hoofdklasser). Vanwege de vakantie nog geen compleet OHH C1 team, maar Henk, Jelmer en Erik van C2 wilden ons graag helpen. Na een gesprekje met de leidster van SWZ bleek dat die ook vanwege dezelfde redenen niet compleet waren en ook anderen hadden meegevraagd.

Om 10 uur fluit de scheids voor de aftrap en zijn we los. Het spel is onrustig en onwennig wat ons niet verbaasd, maar toch delen we al kleine speldenprikken uit maar komen niet tot scoren. In de 9e minuut komt SWZ dan ook een keer bij keeper Geert in de buurt wat leid tot een hoekschop. Daaruit kan een van de kleinsten van de Snekers vrijuit inkoppen, 0-1 achter. 6 minuten later wordt dit keurig hersteld na een foutje van hun keeper, Aizo prikt de gelijkmaker binnen. Het is van beide kanten onverzorgd voetbal en door goed de bal veroveren op het middenveld kan Henk de 2-1 binnen schieten. Voor rust maakt Sneek de 2-2 en gaan we aan de thee.

Na de pauze staan we met zijn allen te slapen en staat het binnen vijf minuten 2-4, oei, da’s een domper. We staan wat beduusd te kijken maar rechten weer de rug en weten binnen 6 minuten twee keer het doel te vinden, Jesse en Redmer maken er 4-4 van. SWZ maakt de vijfde en dan zijn we los en beginnen we wat meer als team te voetballen. En dan gaat het hard, Lars maakt 5-5, Erik de 6-5 en Jesse de laatste van deze morgen, 7-5! SWZ schiet nog een toegekende penalty hoog over wat wel tekenend was van de wedstrijd. Van beide kanten nog erg onwennig, maar het publiek was de winnaar met maar liefst 12 doelpunten gezien.

Een leuke overwinning op deze hoofdklasser. Volgende week in en tegen Balk C1, we zullen dan hopelijk met een compleet C1 aantreden om er wat vastigheden in te krijgen en dan wat beter voetbal op de mat te leggen .

Jacob Wiebenga