Gemengde gevoelens bij OHH JO19-1 na gelijkspel

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Geel Wit JO19-1

Na de midweekse overwinning op MKV’29 moest OHH op zaterdag 21 april aantreden tegen Geel Wit JO19-1. De Amelandse formatie was prima begonnen aan de competitie, maar de laatste twee wedstrijden wisten zij niet te winnen. Desondanks staat Geel Wit nog steeds op een keurige tweede plaats. OHH kende een wisselvallige competitiestart, maar lijkt nu in de juiste flow te zitten. Voorlopig staat OHH op de zesde plaats.

De wedstrijd begon wat later, aangezien Geel Wit problemen had met de boot. Bovendien moesten zij om halfeen echt weg om de boot terug te halen, dus er werd afgesproken dat de wedstrijd wat korter zou duren dan normaal. OHH begon prima aan de wedstrijd. Het was fel en legde af en toe mooie combinaties op de mat. Tot goed uitgespeelde kansen kwam het aanvankelijk echter niet. Geel Wit was vooral heel slordig en werd daardoor ook niet echt gevaarlijk. De wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk af op het middenveld. Toch konden de spelers van OHH halverwege de eerste helft juichen: een uitstekende voorzet van Robin Spitters werd door Rick de Boer in het doel gekopt; 1-0. Geel Wit ging nu wel wat meer druk zetten, maar OHH leek zich hier makkelijk onderuit te kunnen spelen. Toen ging Thomas Bethlehem echter de fout in: hij liet zich verrassen door Geel Wit-aanvaller Jorik Beekema en laatstgenoemde rondde het koel af; 1-1. Toch ging OHH met een voorsprong de rust in: wederom was het Rick de Boer die de doelman van Geel Wit wist te passeren; 2-1.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Veel strijd en een duel dat zich voornamelijk afspeelde op het middenveld. Geel Wit ging natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker. De eilandbewoners leken ook wel een paar keer dreigend te kunnen worden, maar serieuze doelpogingen bleven toch lange tijd uit. OHH kreeg zelfs enkele kansen op 3-1, maar deze werden niet goed uitgespeeld. Zo bleef de spanning in de wedstrijd. Langzaam verstreek de tijd en OHH leek stand te kunnen houden. Maar vlak voor tijd viel de gelijkmaker alsnog: een corner werd weggewerkt, maar kwam terecht bij een speler van Geel Wit. Hij nam de bal in één keer op de slof en de bal vloog fraai in de lange hoek; 2-2. Een hele knappe goal, zo raakt hij ze waarschijnlijk niet snel meer, maar daardoor extra zuur voor OHH. Geel Wit wilde daarna zelfs nog de winnende goal forceren, maar dat bleef OHH bespaard. Vooraf had OHH misschien wel getekend voor een punt tegen Geel Wit, maar gezien het wedstrijdverloop overheerst toch vooral de teleurstelling. OHH is wel een plekje gestegen op de ranglijst. Volgende week ontvangt OHH SDS JO19-1. SDS heeft evenveel punten en is dus een directe concurrent.

 

Arjen Visser