Gemengde gevoelens bij OHH B2 na gelijkspel tegen SWZ B4

Oudega/HJSC/Heeg B2 – SWZ/BOSO Sneek B4

Op zaterdag 30 april moest OHH B2 aantreden tegen hekkensluiter SWZ B4. Eerder dit seizoen wist OHH in Sneek nipt, maar verdiend te winnen (1-2). SWZ pakte tot nu toe slechts één punt in de competitie. OHH had acht punten verzameld. Bij OHH een waslijst aan afwezigen, zodoende moest Bram Stuurwold na ruim drie maanden afwezigheid zijn rentree maken.

 

Mede door de afwezigheid van enkele verdedigend ingestelde spelers, werd er besloten om met drie man achterin te gaan spelen. Dit bracht natuurlijk ook risico’s met zich mee, want bij het kleinste slippertje van de verdedigers ontstaat dan al een grote kans. In de 13e minuut ervoer Thomas Bethlehem dat aan den lijve, maar de spits van SWZ wist niet te profiteren van zijn foutje. Na 18 minuten kreeg OHH zijn eerste kans en het was meteen raak: Hylke Piso plaatste de bal beheerst in het doel; 1-0. Nadat achtereenvolgens Sander Sijbranda, Arjen Visser en Wiebe Leenstra al wat kansen hadden gemist, was het in de 32e minuut wel weer raak voor OHH: met een fraaie lob verschalkte Hylke Piso zowel de doelman als twee verdedigers van SWZ; 2-0. SWZ kwam echter al snel terug: de linksbuiten van SWZ liep Dante Klijn eruit en scoorde vanuit een moeilijke hoek de 2-1. Na slordig balverlies bij OHH voorin kon SWZ in de 36e minuut snel omschakelen en door wederom de linksbuiten op gelijke hoogte komen; 2-2. Dit was nog niet alles, want in de 38e minuut gaf de scheidsrechter een strafschop na een overtreding van Geert Jorrit van der Bij op de spits van SWZ. Dit buitenkansje werd door de voorstopper van SWZ feilloos binnengeschoten en dus zetten de bezoekers een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Vlak voor de pauze kon het nog erger worden, maar een katachtige redding van Geert Jorrit van der Bij voorkwam een tweede goal van de voorstopper.

 

Na de rust ging OHH op jacht naar de gelijkmaker, maar het kreeg in de 54e minuut een dreun te verwerken toen de linkshalf van SWZ fraai afrondde; 2-4. Nu werd de situatie penibel voor OHH, maar op karakter vocht de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. In de 59e minuut kreeg OHH een strafschop nadat Jelle Rein Brouwer door een middenvelder van SWZ in de rug werd gelopen. Brouwer nam de strafschop zelf en bracht de spanning terug in de wedstrijd; 3-4. Even later leek SWZ recht te hebben op een strafschop toen Jelle Terpstra een gewaagde sliding uitvoerde in het strafschopgebied, de scheidsrechter wuifde dit incident echter weg en zodoende zat OHH nog in de wedstrijd. Er ontstonden vervolgens ook kansen voor OHH onder meer voor Bram Stuurwold, maar hij wist zijn rentree niet op te fleuren met een doelpunt. De gelijkmaker zou er uiteindelijk toch komen: in de 73e minuut ontsnapte Hylke Piso aan de buitenspelval na een vrije trap van Jelle Terpstra en voor Piso was het oog in oog met de doelman een koud kunstje; 4-4. In de slotfase had OHH via diezelfde Hylke Piso de wedstrijd zelfs nog kunnen winnen, maar de doelman van SWZ bracht knap redding. Zodoende eindigde de wedstrijd in een spectaculaire 4-4, er had voor beide ploegen wel meer ingezeten, maar met een punt zullen beide teams ook wel kunnen leven. Volgende week speelt OHH de inhaalwedstrijd tegen Scharnegoutum’70 B1.

 

Arjen Visser