Eerste wedstrijd voor HJSC JO9-2

Verslag zaterdag 25 februari 2017

 

HJSC (JO9-2) – Balk JO9-7

 

Vandaag de eerste wedstrijd na het winterseizoen en de eerste wedstrijd van deze pupillen. Vol goede moed starten ze de wedstrijd. Na enkele minuten krijgen ze helaas al 3 tegen. Maar ze gaan door! Dan volgt er een mooie redding van keeper Allard Sjirk Hoekstra en een gejuich horen we langs de zijlijn. Dat geeft hem moed en er volgt vrij snel een nieuwe redding.

Met 6 in het veld en 1 op wissel is het toch aardig rennen over het veld. Dan breekt Balk door en volgt nummer 4 voor Balk. HJSC JO9-2 storten hun volop de bal en spelen mooi vooraan. Toch vindt Balk weer een gaatje en maken 0-5. Jammer….

Maar dan uit het achterveld komt Alex Visser. Trippelt met de bal naar het doel en SCOORT!!!!! Het eerste doelpunt van het seizoen is binnen!! Er wordt gejuicht en geklapt door spelers en ouders. Dan mogen de pupillen even in de rust.

 

Na de rust regent het aardig op het veld. Het waait stevig en het is koud. Maar dat mag de pret niet drukken. Tycho staat nu op doel en krijgt direct 2 doelpunten om zijn oren. Dan krijgt HJSC weer een geweldige kans. De keeper van Balk valt en het doel is vrij. Maar daar zijn de spelers van Balk en die blokkeren de boel en de bal gaat uit.

We staan inmiddels op 1-8. En dan is daar Celeste Rienstra. Zij pakt de bal neemt deze mee. Zoekt de ruimte en SCOORT!!! Yes…2 doelpunten in de pocket! Niet veel later volgt er een nieuwe kans…helaas mis….de bal komt terug in het veld en daar is opnieuw een kans. Maar de keeper zit er goed bij en de bal mist het doel.

De bal gaat de verkeerde kant van het veld op en Tycho wordt op de proef gesteld. Wat is daar een mooie redding van Tycho en doordat de bal terug het veld op rolt krijgt hij toch een doelpunt tegen. De scheidrechter fluit af en ze mogen nog penalty schieten. Koud en nat komen de spelers in de box. Met een eindstand van 9-2.

 

Marit en Willemien Wiersma