Eerste overwinning voor OHH JO19-1

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   FC Harlingen JO19-1

OHH had te kampen met een ietwat onrustige aanloop naar dit duel: ontevredenheid over de wisselende samenstelling en de grootte van de selectie leidde tot enkele mutaties binnen de spelersgroep. Sander Sijbranda, Henk Sijbranda en Marko Hoekstra zullen de rest van het seizoen vast in HJSC 1 spelen. De overige vijf A-junioren uit Hommerts-Jutrijp zullen de rest van het seizoen uitkomen voor OHH JO19-1. Lammert Stegenga is vertrokken naar de senioren van vv Oudega. Tenslotte maakt Luc Visser het seizoen af bij OHH JO17-2. Wij wensen de spelers die nu niet meer deel uitmaken van OHH JO19-1 natuurlijk heel veel succes toe bij hun nieuwe teams.

Dan naar de wedstrijd: beide teams zijn dit seizoen tot dusver bepaald geen hoogvliegers gebleken: zowel OHH als FC Harlingen behaalden slechts één punt uit vier wedstrijden. Er werd dus een redelijk gelijkwaardige wedstrijd verwacht met voor beide teams kansen op de eerste overwinning van het seizoen.

De wind was deze ochtend van grote invloed op het spel. De eerste helft had FC Harlingen het windvoordeel. De bezoekers probeerden met lange ballen op hun flankspelers gevaarlijk te worden. Al vrij snel werden ze daarmee ook gevaarlijk, maar een doelpunt leverde dat niet op. Sterker nog: het was OHH dat na 5 minuten op voorsprong kwam: Vincent Rooseboom zette met een goede steekpass Rick de Boer alleen voor de keeper. De Boer schoot de bal vervolgens beheerst in het doel; 1-0. In het vervolg kregen beide teams goede mogelijkheden op een doelpunt, maar scoren lukte nog niet. In de 24e minuut was het dan eindelijk raak: Mark Walinga schoot de bal rustig in het hoekje; 2-0. Hierna leek OHH de wedstrijd wat meer onder controle te hebben. Bovendien werd FC Harlingen steeds slordiger. Toch kreeg Harlingen een enorme kans op de aansluitingstreffer, al hoefde het daar zelf niets voor te doen: Jarno Hofstra speelde de bal terug op doelman Geert Jorrit van der Bij waarna de bal bijna over de doellijn rolde. Gelukkig voor iedereen van OHH wist Van der Bij het nog net op tijd te herstellen. Een doelpunt leverde het curieuze moment dus niet op, maar Harlingen zette vervolgens nog wel even aan. Doelman Geert Jorrit van der Bij moest bijvoorbeeld ingrijpen toen een speler van Harlingen vanaf de rand van het strafschopgebied een hard schot loste. Zodoende leek OHH de rust te halen met een 2-0 voorsprong, maar in de 43e minuut wist Harlingen toch nog te scoren: een hoekschop werd keurig binnengekopt; 2-1.

 

Na de pauze zette Harlingen even een paar minuten aan. Het lukte de bezoekers echter niet om zulke grote kansen als in de eerste helft af te dwingen. Na het offensiefje van de bezoekers werd OHH echter sterker. Het veldoverwicht resulteerde in de 3-1: Vincent Rooseboom schoot na een goede actie knap tegendraads binnen. De mooiste goal moest toen echter nog komen: Rick de Boer probeerde het namelijk maar eens van afstand, gedragen door de wind vloog zijn schot schitterend in de bovenhoek; 4-1. Ook Jetze Wiersma pikte nog een doelpuntje mee toen hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied  achter de doelman van Harlingen schoot; 5-1. In de slotfase moest scheidsrechter Zijlstra nog even ingrijpen bij een opstootje. Het leverde uiteindelijk een gele kaart op voor Vincent Rooseboom en een speler van Harlingen in een verder sportieve wedstrijd. Zodoende was 5-1 de eindstand. Hiermee stijgt OHH een plekje op de ranglijst. Volgende week gaat OHH op bezoek bij Dronrijp/Foarút JO19-1.

 

Arjen Visser