Eenvoudige overwinning OHH JO17-1

SWZ JO17-2 – OHH JO17-1

In de bekercompetitie zijn we ook al op het sportcomplex van SWZ geweest om helaas nipt te verliezen van de B1 van deze club. Vandaag staat de competitiewedstrijd tegen JO17-2 op het programma. Een jonge ploeg met veelal eerste jaars B junioren, fysiek zal OHH dan ook in hun voordeel zijn is de verwachting. Maar het blijkt dat de “gras” ploeg, bestaande uit jongens van HJSC en Heeg het altijd wat lastiger hebben op het plasticgras afgevlakt met rubberkorrels bij de Sneker verenigingen. Maar natuurlijk zal er daar op gevoetbald moeten worden om de ongeslagen status van de OHHers vast te houden.

Na een paar minuten bleek wel dat OHH het spel moest maken, SWZ zakte in en loert op de counter. Na een paar kleine kansjes trekt een verdediger aan de rem en mag Jesse een vrijetrap nemen, een paar meter buiten de zestien. De keeper kan de bal alleen maar stoppen maar niet vastklemmen en Roelof is er als de kippen bij om hem binnen te werken, 0-1. Het spelbeeld blijft hetzelfde, het is eenrichtingsverkeer naar het doel van de Snekers. Jelger kopt een bal uit een hoekschop prima naar de hoek maar de keeper kan hem net vangen. Een volgende voorzet van Egbert dacht ik, wordt wederom binnen geschoten door Roelof, 0-2. Het enige wapenfeit van SWZ is een schot voorlangs het doel van Mats. Net voor het rustsignaal zet Egbert de 0-3 op het scorebord met een intikker bij de eerste paal na een lage hoekschop.

Na de pauze proberen we op dezelfde voet verder te gaan en dat lukt aardig. Een schot van Herre beland in de handen van de keeper, Berend ziet zijn poging net naast verdwijnen en Gosse schiet in het zijnet. Na 18 minuten komt dan toch de 0-4 op het bord. Een vrijetrap aan de linkerkant van het veld wordt netjes binnen geknikt door Jelger, prima doelpunt. Daarna gaat de spirit er wat uit, SWZ is ook niet bij machte om echt gevaarlijk te worden en de wedstrijd wordt gecontroleerd uitgespeeld door OHH. De prima fluitende scheidsrechter Hasse Aartsen blaast af voor het einde en OHH kan weer drie punten bijschrijven en komt op 12 uit 4 wedstrijden.

Volgende week zaterdag 21 okt. is het beker/inhaalweekend. Voor OHH 17-1 staat dan een oefenpotje ingepland tegen IJVC JO17-1, een thuiswedstrijd. Deze keer zal de bal rollen op Sportpark Heech, 10.30 uur.

 

Jacob Wiebenga