Durk de Jong Penaltybokaal, zaterdag 24 mei 2017

 

Durk de Jong Penaltybokaal, zaterdag 24 mei 2017

 

Vorig jaar hadden we i.v.m. de samenwerking de penaltybokaal gecombineerd met de jeugdslotdag.

De conclusie was achteraf dat op de slotdag er eigenlijk te weinig tijd voor was en de mogelijkheid ontbrak om de oudere teams mee te laten doen. Daarom maar weer terug naar de traditionele avond op de velden van de vv Heeg.

Velen vanuit Oudega en HJSC, en misschien ook wel uit Heeg, vroegen zich af wie Durk de Jong nu eigenlijk was.  Durk de Jong was heel actief voor de vv Heeg, een echte clubman, hij was er altijd. Na een bedrijfsongeval op zijn werk kwam er in 1967 een abrupt einde aan Durk zijn actieve voetbalcarriére en ging hij zich bezighouden met leideren en trainen.

Vooral bij de jeugd was hij actief en bijna elke voetballer van Heeg toentertijd had hem wel als trainer en/of leider gehad.

 

In Heeg deden we al heel lang de penaltybokaal en toen Durk plotseling kwam te overlijden (1999) is de penaltybokaal naar hem vernoemd en zijn er wisselbekers aangeschaft. De oudste wisselbekers stammen dan ook uit 2000. Inmiddels zijn er de afgelopen jaren heel wat bekers bijgekomen en door de samenwerking nog meer. Een mooie traditie die wij in de OHH hopelijk nog lang kunnen voortzetten.

Het is in ieder geval mooi weer dus dat punt hebben we al. Dit jaar nemen we penalty’s  we op 2 goals zodat het schema goed kan doorgaan. Wegens een miscommunicatie komt het team van Oudega F2 niet, ze zullen dit op de slotdag inhalen. Na wat improviseren komen we langzaam op gang, Oudega F1 is het 1e team dat begint en hebben met Sil, Jelle, Klaas en Ruben tot wel 10 rondes nodig om tot een beslissing te komen. Ruben wint uiteindelijk met 9 uit 10. De andere teams houden de gang er goed in en hebben geen finales nodig.

Ook knap dat Siebolt en Bram er 5 uit 5 maken. We zijn zelfs nog ruim voor de geplande tijd klaar en worden prijzen uitgereikt. Op die slotdag ging de strijd van Oudega F2 tussen Skip en Harmen.

Als Skip in de finale mist en Harmen niet is hij de winnaar.

Hier de winnaars van de F en E’s :

Oudega F2 (JO9-2)    Harmen Hoekstra

Oudega F1 (JO9-1)     Ruben Veenstra

HJSC F2 (JO9-2)     Fenna Raap

HJSC F1 (JO9-1)     Sander Adema

Heeg F3 (JO9-3)    Niels Hoekstra

Heeg F2 (JO9-2)     Rick Altenburg

Heeg F1 (JO9-1)    Daan Hoekstra

OHH E4 (JO11-4)     Jacob van der Heide

OHH E3 (JO11-3)    Bram van der Veen

OHH E2 (JO11-2)    Frank Fietje

OHH E1 (JO11-1)    Siebolt Hofman

We beginnen mooi op tijd met teams op de grote goals. Hopelijk loopt het niet te veel uit want veel spelers willen de UEFA finale Ajax-Manchester zien. De D3 heeft als snel een duidelijke winnaar. De D2 heeft 8 ronden nodig met Reinder, Stefan en de uiteindelijke winnaar Jorrit.

Bij de D1 maken Matthys en Bauke 5 uit 5 (knap) maar Bauke mist uiteindelijk de 7e. Bij C3 is Mark de enigste die 5 uit 5 maakt net als Jan bij de C2. De C1 rekken het schema goed op. Maar liefst 7 spelers met 4 uit 5 in de finale en dan is uiteindelijk Pieter de winnaar want die maakt in totaal 8 uit 9. Ook de dames hebben nog wat tijd nodig want die komen bijna volledig met 15 (!) speelsters.

Afke en Chantal maken het heel erg spannend met 9 uit 9 ! missen beide nr. 10 en als Afke dan nr. 11 ook mist en Chantal niet hebben we daar eindelijk een winnaar.  Bij de B2 maken Douwe en Gosse het een spannende pot. Uiteindelijk mist Douwe. Bij de B1 gaat het al net zo. Finale tussen Jelger en Hielke die bijna niet missen met 7 uit 7. Als Lars de 8ste penalty van Jelger stopt en daarna ook die van Hielke krijgt Lars van de A’s wat opmerkingen van “laat um toch gaan” enzo  want het loopt wat uit en Ajax begint al bijna. Gelukkig doet Lars zijn sportieve plicht en stopt direct de volgende penalty van Hielke en zo hebben we toch nog vrij snel een winnaar. Bij de A’s is het snel gebeurd. Of het komt doordat ze Ajax  willen zien of omdat Marco gewoon met 4 de allerbeste is…?

Hier de winnaars van de 11-tallen :

OHH D3 (JO13-3)     Rutger Punter

OHH D2 (JO13-2)     Jorrit de Jong

OHH D1 (JO13-1)     Matthys Renema

OHH C3 (JO15-3)      Mark van der Veer

OHH C2 (JO15-2)       Jan Sijbranda

OHH C1 (JO15-1)      Pieter Vlagsma

OHH MB1 (MO17-1)    Chantal van der Horst

OHH B2  (JO17-2)      Gosse van der Heide

OHH B1 (JO17-1)       Jelger de Boer

OHH A1 (JO19-1)       Marko Hoekstra

Vanwege de wel heel erg snelle prijsuitreiking i.v.m. de aankomende UEFA finale ben ik in de haast nog iedereen vergeten te bedanken die mee heeft geholpen op deze dag.

Vrijwilligers die alles hebben klaargezet,  teamleiders, kantinemedewerkers en met name nog de keeper van Heeg 1  Marten Wijnja die uiteindelijk toch nog snel uit school kon keepen bij de A’s.

 

Winnaars zullen begin volgend jaar bericht krijgen om de wisselbeker weer in te leveren waarna hun naam in de beker wordt gegraveerd en deze weer klaar staat voor de volgende Durk de Jong penalybokaal !

Hopelijk tot dan.

 

Namens jeugdcommissie OHH,

Thijs Veenstra