Doelpuntenspektakel bij OHH JO19-1 – RVC JO19-1

OHH JO19-1 – RVC JO19-1

Op deze schitterende zomerdag met maximale temperaturen van 26 graden,  let wel het is 13 oktober, mogen de heren van OHH JO19-1 thuis aantreden tegen de Renado/VVI combinatie. In de beker werd er in St. Nyk met 0-5 gewonnen, dus de insteek is om met 12 uit 4 de herfstvakantie in te gaan. Vorige week werd het na een 2-5 voorsprong nog billenknijpen toen Oldeholtpade terug mocht komen tot 4-5. Maar het zwakke laatste kwartier is gelukkig voor het team niet beschreven. Afwezigheid van de zieke verslaggever was hier debet aan.

Aanvoerder Mark mag voor de wedstrijd nog even op de foto met de KNVB scheidsrechter, de heer Beuker,  in het kader van “de week van de scheidsrechter”. Hierna dacht Mark de man op zijn hand te hebben, wat niet vaak voorkomt. De bedachte bijnaam ‘mien maat’ was een logische keuze.

OHH gaat furieus van start, na drie minuten ligt de 1-0 er al in. Bij de tweede corner op rij schiet een verdediger van RVC de bal op zijn eigen keeper, die ketst weer het veld in voor Robin zijn voeten en die ramt hem vervolgens tegen de touwen. Na nog een schot voor het doel van RVC langs was het even over met de goede intenties van OHH en laten we RVC wat te veel voetballen. Dit resulteerde in een vrijetrap voor de bezoekers op 20 meter van Geert Jorrit zijn doel. Een muurtje werd geformeerd maar mocht helaas niet baten. De bal scheerde hard over het korte gras, langs de muur, in de korte hoek, 1-1. In de 27e minuut bleek toch het fotomoment van Mark van goede invloed geweest te zijn op de scheids want een penalty geven aan OHH terwijl Jelle de bal op zijn hand kreeg in het strafschopgebied, i.p.v. een RVC speler, mag je gerust een cadeautje noemen. Rick schiet hem onberispelijk binnen, 2-1. OHH komt hierna weer goed voor de dag met een paar goede aanvallen waaruit dan ook de 3-1 valt. Het is weer Rick die scoort na een prima balletje van Robin tussen de verdedigers door. Onze spits draait en schiet het leer in de verre hoek, onbereikbaar voor de keeper.

In de rust mag de scheidsrechter genieten van een stukje oranjekoek op deze mooie dag, waar ook de meeste van zijn collega’s vandaag in het zonnetje worden gezet. Bij OHH wordt er na de rust drie keer gewisseld, Jelle gaat met de JO19-2 mee naar Meppel om daar het personeelstekort aan te vullen, Egbert is zijn vervanger. Lammert en Berend Ype komen erin voor Hylke en Sjoerd.

Het blijkt dat drie wissels tegelijk misschien wel iets teveel van het goede is. De organisatie is even weg, het loopt voor geen meter bij OHH. Mandekking is er niet bijna meer, elkaar in de weg lopen en te graag willen opstomen naar de voorste linies, het gaat op de kop verkeerd. De tegengoal van RVC komt uit een situatie waarbij de onze grens Lars vlagt voor OHH, maar de scheids bepaalt dag RVC mag ingooien. Die doen dat snel, terwijl OHH’ers nog staan te mopperen. Via de onderkant lat wordt de bal in het doel gewerkt, 3-2. In de 56e minuut is het dan alweer raak voor RVC, een hard schot wordt tegen Fokke zijn arm aan geschoten en de bal mag op de stip, Geert Jorrit is kansloos, 3-3. Dit is een zure tegenvaller maar er is nog genoeg tijd om het te herstellen en dat wordt dan ook prima opgepakt. Zeven minuten na de gelijkmaker is er weer de voorsprong, een vrije trap wordt bij de tweede paal door Robin binnen gekopt. Ondanks heftig protesteren door RVC wegens buitenspel is de scheids zeker van zijn zaak en de 4-3 komt op het scorebord. Omdat de coach van RVC daar iets te heftig op reageert, wat best wel wat meevalt, wordt deze met een rode kaart achter het hekwerk gedirigeerd! Het laatste kwartier is volledig in handen van de thuisploeg en de score wordt dan ook uitgebreid. Na een goede voorzet van Rick pikt ook Egbert zijn doelpunt mee, de keeper staat eerst nog in de weg maar bij de tweede poging is het wel raak, 5-3. Mark wordt nog door “mien maat” getrakteerd op een terechte gele prent, maar dat mag de pret niet drukken. Er volgen meerdere kansen maar de keeper van RVC staat zijn mannetje, alleen een schot van Lammert die onderweg aangeraakt wordt door Robin is hem te machtig, 6-3.

Na de schrik van de gelijkmaker hebben de mannen het goed hersteld en terecht orde op zaken gesteld, het doel is behaald, 12 uit 4. Op een tweede plaats stand achter het met grote cijfers winnende LSC 1890 JO19-1 in de 1e klasse, is prima te noemen. Over twee weken gaan we het ook sterke Workum treffen, we zullen zien wat dat ons brengt.

Jacob Wiebenga