Bonuspuntje voor OHH JO19-1

ONS BOSO Sneek JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 4 maart stond voor OHH de tweede competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. De tegenstander was de nummer drie van de competitie: ONS Sneek. OHH staat nog altijd op de voorlaatste plaats met acht punten. Eerder dit seizoen kon OHH een helft lang goed meekomen met ONS, maar in de tweede helft maakte ONS het verschil (0-5).

 

Vanaf het beginsignaal lag het initiatief bij de thuisploeg zonder dat het echt gevaarlijk werd. In de 12e minuut kwam ONS Sneek toch op voorsprong: OHH leek net wat beter in de wedstrijd te komen, toen een bekeken passje de rechtsbuiten van ONS alleen voor de keeper zette en hij rondde keurig af; 1-0. ONS leek vanaf dat moment te begrijpen dat er mogelijkheden lagen achter de verdediging van OHH, het gevolg was dat de thuisploeg steeds meer de lange bal hanteerde en daar had OHH erg veel moeite mee. Het leverde ook de nodige kansen op voor ONS Sneek, maar telkens ontbrak de scherpte en anders stond doelman Lars Palijama, die weer een puike wedstrijd keepte, een treffer in de weg. Het enige noemenswaardige wat OHH liet zien was een vrije trap van Jorn Feenstra in het zijnet. ONS Sneek controleerde dus de wedstrijd, maar de marge was broos en dat bleek in de 41e minuut: Jarno Hofstra werd bij een hoekschop van OHH volledig over het hoofd gezien en schoot de gelijkmaker binnen; 1-1. Vlak voor de pauze had ONS echter alweer op voorsprong kunnen staan, maar Lars Palijama wist een kopbal van de linksbuiten knap te keren.

 

Het gaf OHH vertrouwen dat, ondanks dat het eigenlijk eenrichtingsverkeer was geweest in de eerste helft, het gewoon gelijk stond. Die gelijke stand bleef in de tweede helft echter niet lang op het scorebord: een speler van ONS stond helemaal vrij na een vrije trap en schoot eenvoudig binnen; 2-1. ONS Sneek bleef daarna kansen creëren, maar OHH meldde zich ook steeds vaker op de helft van de thuisploeg. In de 65e minuut volgde dan ook de gelijkmaker: Jorn Feenstra zette na een mooie pass van Wietze Wempe een verdediger van ONS Sneek opzij en rondde beheerst af; 2-2. Het was het teken voor ONS om nog even aan te zetten en na een mooie pass vanaf het middenveld die de linksbuiten alleen voor de keeper zette, kwam ONS Sneek voor de derde maal op voorsprong; 3-2. OHH bleek echter over veerkracht te beschikken, want in de 77e minuut wist Urt Kamkien de stand op 3-3 te zetten na een voorzet van Arjen Visser. OHH had zelfs de winnende treffer nog kunnen maken, maar Sander Sijbranda kreeg de bal niet langs de doelman van ONS. Aan de andere kant beleefde OHH nog enkele angstige momenten, maar met kunst-en-vliegwerk bleef het op de been. In de laatste minuut kreeg ONS nog een enorme kans toen de rechtsbuiten alleen op keeper Lars Palijama afkon, maar hij wild over schoot. Zodoende bleef het bij 3-3 en kon OHH een bonuspuntje bijschrijven. Volgende week gaat OHH op bezoek bij SC Joure.

 

Arjen Visser