Beker FC Harlingen B1- OHH B1(1-4) OHH B1 door naar kwartfinale

OHHB1 bekert weer ronde verder,

Afgelopen zaterdag moest OHHB1 naar Harlingen voor een bekerwedstrijd, op een prachtig gerenoveerd sportpark aan de vierkantsdijk en een even zo mooi kunstgrasveld. Op het veld stonden deze keer spelers van vijf clubs op het veld, best wel bijzonder,(vv Harlingen, vv Robur, vv Oudega, vv HJSCen VV Heeg). We vertrokken met een complete selectie naar Harlingen, inclusief Robin Spitters, overgekomen van de C2. Mateo doet een stapje terug naar de B2, waar we hem veel succes toe wensen.

De wedstrijd begon stormachtig, net als het weer, met voor ons meteen een megakans van Vincent, waarna Fokke nog op de paal schoot. In de daarop volgende aanval van Harlingen schoten zij op de paal. De toon was gezet. Het was een felle wedstrijd, waar iedereen op het scherpst  van de snede voetbalde. We hadden een licht veldoverwicht, zaten de tegenstander dicht op de huid, en zij op de onze. Toch voetbalden wij makkelijker, en het was Jetze die na een prachtige pass van achteruit op rechts door kon komen, en met uiterste precisie de bal in de hoek kon plaatsen. Een hele knappe goal. Jetze was toch al op dreef, was eigenlijk niet te houden voor zijn tegenstander, en kreeg direct daarna een flinke beuk in zijn gezicht, zodat doorspelen voor hem er helaas niet meer inzat. Gelukkig hebben we een hele sterke bank,en  viel Marko erg goed in!. We bestookten hun doel van alle kanten, en ze konden ons eigenlijk alleen maar stoppen door overtredingen te maken. Dit resulteerde dan ook in een penalty toen de ongrijpbare Vincent werd gevloerd, Wessel weet wel raad met zo’n klusje, 0-2. Toen Vincent  weer door dreigde te breken, bruut werd opgevangen, twee meter door de lucht vloog, en heel vervelend neer kwam, namen de irritaties toe.  Vincent kon niet meer verder, en toen Mark er wat van zei werd die het veld uitgestuurd?!….

In de pauze hebben we geconstateerd dat we goed bezig waren, en dat we vooral zo door moesten gaan. We hadden de tweede helft de wind in de rug, wat niet altijd als een voordeel geldt. Teade kwam voor Fokke, en Sander voor Vincent, die het nog even geprobeerd heeft, maar echt niet verder kon. Harlingen probeerde het nog iets te forceren, maar de verdediging stond als een huis, en kwam eigenlijk niet echt in de problemen. Het was eigenlijk wachten op de verlossende 0-3, en die kwam van de voet van Wessel, die uit een vrije trap  de bal prachtig in het hoekje neerlegde. Feest, nu was de buit wel binnen. En  lieten we de teugels even vieren, wat meteen werd afgestraft door hun spits 1-3. Dit was even een domper, maar toen liet Rick zijn kwaliteiten zien, en hij verschalkte de keeper met een prachtige lob over wel 25 meter!! Wat een goal 1-4! Kortom een prima wedstrijd gespeeld, tegen een prima tegenstander. Waarbij vermeld moet worden dat iedereen fris en scherp uit de winterslaap is gekomen, dat Robin een meer dan prima debuut heeft gemaakt. Dit smaakt naar meer!!