Bekeravontuur OHH JO15-1 ten einde

Bekeravontuur C1 ten einde

Dit jaar is de C1 wederom ingedeeld in de 1e klasse. Voor de bekerpoule waren we ingedeeld in een poule met Leeuwarder Zwaluwen, FVC en Workum. Ook allemaal 1e klassers waarvan we alleen Workum ook tegen komen in de competitie. Een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden.

De eerste bekerwedstrijd werd in Leeuwarden tegen de Leeuwarder Zwaluwen gespeeld. Voordat er een keer met de gehele groep kon worden getraind al de eerste wedstrijd. De eerste helft was dan ook heel erg onwennig op het kunstgrasveld in Leeuwarden. Veel misverstanden en ballen die van de voet afsprongen. Na 10 minuten stonden we dan ook al op een 1-0 achterstand na een goede combinatie van de tegenstander. Gedurende de helft kwamen we er steeds vaker met een aantal speldenprikjes uit en in de blessuretijd scoorde Ygram dan ook de 1-1. Een diepe bal waar hij met zijn snelheid het beste van maakte en over de uitkomende doelman stiftte. De tweede helft was wat rommeliger, maar door een groot werklust van iedereen werd er geen doelpunt meer weggegeven en kregen we zelf nog een paar kleine kansjes. Al met al een verdiend punt in de eerste wedstrijd.

De tweede bekerwedstrijd was thuis tegen FVC. Binnen 5 minuten kreeg Menno een enorme kans alleen voor de keeper, maar door een katachtige redding wist de keeper zijn doelpoging uit de goal te houden. Hierna werd FVC steeds beter en kregen we het steeds moeilijker om de aanvallen af te slaan. We kregen dan ook kort na elkaar twee doelpunten tegen. Een goed uitgespeelde aanval en een corner waar, de verder prima keepende Geert, mistastte. Vlak voor rust kregen we zelf ook nog een enorme kans, maar Ygram schoot één op één met de keeper te haastig over. De tweede helft werd iets meer vanuit de counter gespeeld omdat FVC wel goed stond te voetballen. We gaven hierdoor weinig tot geen kansen meer weg, maar kwamen er zelf nog wel sporadisch gevaarlijk uit. Tegen het einde van de wedstrijd scoorde wederom Ygram een goal waardoor we er toch nog in geloofden dat een puntje erin zat. De kans op de gelijkmaker kregen we ook nog in de absolute blessuretijd, maar helaas wilde deze er niet in. Al met al een wedstrijd waarmee we verder konden.

De laatste bekerwedstrijd speelden we ook thuis. Workum was de tegenstander, een bekende van vorig jaar met veelal dezelfde jongens alleen nu een jaartje ouder. In de eerste helft kregen we veel ruimte om te voetballen wat ook aardig lukte, totdat we in de buurt van de goal kwamen. Workum kreeg daarentegen wel een aantal kansen , maar Geert stond bij de vele afstandsschoten telkens op zijn post. Een paar minuten voor rust kregen we helaas toch de 0-1 om de oren; Redmer haalde de spits van Workum in de 16 onderuit en de penalty werd feilloos benut. In de rust was er nog weinig aan de hand en met wat meer effectiviteit moesten de kansen voor ons ook komen. Al vrij snel in de 2e helft viel echter den 0-2, waarna Workum binnen de kortste keren uitliep naar 0-6. Een 2e helft om snel te vergeten.

Komend weekeinde start de competitie, nieuwe ronde nieuwe kansen. We starten met een thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys om 9:00. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken!

Marten