Akkrum JO19-1 en OHH JO19-1 tevreden met gelijkspel

Akkrum JO19-1 – OHH JO19-1

Vandaag de uitwedstrijd tegen Akkrum. Vorig jaar een taaie tegenstander gebleken en na hun 6-1 winst vorige week op Joure A1 zijn we extra gewaarschuwd. Egbert is geblesseerd aan de voet en kan niet spelen. Dus met twee wissels (Bert en Tijs) gaan we de strijd aan na eerst de warming-up op gras te hebben uitgevoerd, gaan we om 13.11 los op het kunstgrasveld waar een straffe wind er dwars op staat.

Het is eerst echt aftasten van beide kanten, het lijkt meer op een schaakpartij, beide ploegen willen niet alles open gooien wat wel logisch is. Na een minuut of tien is daar dan de eerste serieuze aanval van OHH maar die strand bij het strafschopgebied. Akkrum probeert ook wat meer, het zijn maar kleine mogelijkheden op maar kleine kansjes, niet veel soeps van beide kanten dus. In de 19e minuut is daar namens OHH de eerste goede aanval over de linkerkant maar het schot van Jelger beland in de handen van de keeper. De wedstrijd is nu ontvlamd en er wordt van beide kanten goed gevoetbald. De volgende aanval van OHH wordt onderbroken door de nummer 7 van de thuisclub en wordt bestraft met een gele kaart. De vrije trap levert niets op behalve dat Akkrum uit de tegenstoot een aanval opzet waarbij het eindschot over Mats zijn doel vliegt. De bal blijkt nog wel aangeraakt, OHH staat te slapen en het schot uit de snel genomen korte corner vliegt maar net voorlangs het doel. Als Friso vervolgens een prima voorzet geeft voor het Akkrummer doel, zijn Lars zijn tenen net vijf centimeter te kort om de bal in het doel te tikken. In de 35e minuut is Lars weer dichtbij een doelpunt na een steekbal die hij onderschat en niet vol raakt en via de keeper over de achterlijn rolt. De hoekshop wordt bij de tweede paal door Jelger richting het doel gekopt en via de borstkas van Lars tot doelpunt geprolongeerd, 0-1. Akkrum heeft niet zoveel in de melk te brokkelen en Lammert kan net voor de rust nog een schot op doel produceren maar dit is een prooi voor de keeper.

Met de minimale voorsprong beginnen we aan de tweede helft, Bert is er voor Lars ingekomen en bij Akkrum is ook gewisseld. Meer aanvallend blijkt want ze zetten OHH onder druk  bij de opbouw van achteruit, Mats wordt gedwongen meer de lange bal te spelen. OHH kan aanvallend nog niet veel uitrichten en als Akkrum een corner krijgt, de bal wel wordt weggewerkt maar een helemaal vrijgelaten middenvelder kan de bal aannemen en schiet vanaf 25 meter schitterend binnen, 1-1. De diepgaande Friso in combinatie met Herre zorgt wel voor enig gevaar maar het is Jesse die helaas net onder de bal door springt bij een hoge voorzet. De spits beland zelf in het doelnet i.p.v. dat de bal het net doet bollen. Meerdere aanvallen stranden bij de zestien meter, Herre heeft nog een schietkans maar dit loopt ook uit op niets. De laatste tien minuten zijn weer voor Akkrum. Als Mats in de 79e minuut zijn doel uitkomt, omspeeld wordt, schiet de aanvaller de bal gelukkig voor OHH op de paal. Even voor het eindsignaal spat de bal uiteen op de lat na een vlammend schot van afstand, daar komen we weer goed weg. Het blijft 1-1.

Een mooie pot voetbal waar de eerste helft voor OHH was en het tweede bedrijf Akkrum de overhand had. Een uitslag waar iedereen wel vrede mee kan hebben en het vertoonde spel leidt tot een tevreden coach en teamleider van OHH.

Jacob Wiebenga